1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CW Enerji akım arttırıcı güneş paneli üretti

CW Enerji akım arttırıcı güneş paneli üretti

Enerji Günlüğü – CW Enerji, sabit voltajda daha yüksek akım elde edilmesini sağlayan, akım arttırıcı, inovatif bir panel modeli üretti.CW Enerji Mühendislik...

CW Enerji akım arttırıcı güneş paneli üretti

Enerji Günlüğü – CW Enerji, sabit voltajda daha yüksek akım elde edilmesini sağlayan, akım arttırıcı, inovatif bir panel modeli üretti.

CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Sanayi AŞ, Ar-Ge çalışmaları sırasında “Akım Arttırıcı Güneş Paneli” üretti. Akım arttırıcı güneş paneli üretiminin mühendislik süreçlerinde bütünüyle yerli uzmanlar çalıştı. 

Akım arttırıcı güneş paneliyle, sabit voltajda daha yüksek akım elde edilerek yüksek güç çıkışı sağlanıyor. Akım arttırıcı güneş panellerinde standart güneş panellerine kıyasla, yüzde 6’lık bir akım ve güç artışı gözleniyor. 

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde güneş paneli üretimi gerçekleştiren CW Enerji, hızla gelişen güneş enerjisi sektörüne yönelik Ar-Ge çalışmaları yürütüyor. Akım Arttırıcı Güneş Paneli de Ar-Ge çalışmalarının sonuçlarından biri olarak ortaya çıktı. CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, hücre boyutlarını ve bağlantıları değiştirerek akım arttırımı elde edildiğini; Böylece voltaj değerini sabit tutarak panel güç çıkışında artış sağlandığını kaydetti.

Tarık Sarvan şöyle konuştu, “Şirketimizde 100’e yakın mühendis var. Ar-Ge ve Ür-Ge ekibimiz 20 kişi. Tamamen Türk mühendislerden oluşan Ar-Ge birimimizde sektörümüze yönelik inovatif ürünler geliştiriyoruz. Bu yeni panel modelimiz sayesinde dirençten kaynaklanan kayıplar en aza indiriliyor ve güç çıkışında da artış sağlanıyor. Akım arttırıcı güneş panellerinde standart güneş panellerine nazaran yüzde 6’lık bir akım ve güç artışı gözledik. Bir başka özelliği de şu; yüksek akım off grid GES’lerde bataryaların daha kısa sürede doldurulmasını sağlıyor”. 

Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler