1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CW Enerji hücre fabrikası kuracak, destek istiyor

CW Enerji hücre fabrikası kuracak, destek istiyor

CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, Avrupa’nın en büyük hücre fabrikasını kuracaklarını belirterek, “Ama bunlar gözetilmez, koruma sağlanmazsa bu fabrikaları inşa etmeye hiç gerek yok” dedi.

CW Enerji hücre fabrikası kuracak, destek istiyor

Enerji Günlüğü - CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, Avrupa’nın en büyük hücre fabrikasını kuracaklarını belirterek, “Ama bunlar gözetilmez, koruma sağlanmazsa bu fabrikaları inşa etmeye hiç gerek yok” dedi.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesisleriyle, halen Türkiye’nin önde gelen güneş paneli üreticileri arasında yer alan CW Enerji, solar alanındaki yatırımlarını genişletiyor. CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, “Antalya’da Türkiye ve Avrupa’nın en büyük solar hücre fabrikasını yapmaya başladık” dedi. Bu yatırımların ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade eden Sarvan “Ama gözetim olmaz, koruma gelmezse hiç gerek yok bu fabrikaları inşa etmeye. Yani Türk firmalarına koruma ve gözetim gelmesi lazım. Hücreyi Çinliden ucuza yapamam. Bu alt yapısı oluşana kadar bu korumaya ihtiyaç var” diye konuştu.

Türkiye’de halen onlarca güneş paneli üreticisi bulunduğuna dikkat çeten Tarık Sarvan, “Anti-damping uygulaması sayesinde bu noktaya gelindi. Şu anda Türkiye’nin 57 ülkeye ihracatı var. Ama kaliteyi yakalamış firmalar Avrupa’ya malını satacaktır. Ve onları buradalar şu anda. Bu yıl Türk solar firmaları resmen çıkarma yaptı Almanya’ya. Bu gurur verici bir durum ama bunun korunarak devam etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Güneş panelinde dünyadaki en büyük ülkelerin, Çin, ABD, Malezya, Hindistan ve Türkiye olarak sıralandığını anlatan Tarık Sarvan, “1000 MW’lik yeni bir hücre fabrikası ile bir miktar daha panel üretim kapasite hayata geçerse, biz Hindistan ve Malezya’yı da geçeceğiz” dedi.

MEHMET KARA - ANTALYA/MÜNİH

 

Antidamping 5 yıl daha sürmeli

Antidamping 5 yıl daha sürmeli

.

Önceki ve Sonraki Haberler