1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. CW Enerji’den yeni nesil güneş paneli

CW Enerji’den yeni nesil güneş paneli

CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, salgın şartlarına rağmen kurdukları 42 bin m2’lik yeni güneş paneli fabrikasında, 144 hücreli yeni nesil güneş paneli üretimine başladıklarını söyledi.

CW Enerji’den yeni nesil güneş paneli

Enerj Günlüğü - CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, salgın şartlarına rağmen 42 bin m2’lik yeni güneş paneli fabrikasında 144 hücreli yeni nesil güneş paneli üretimine başladıklarını belirterek, bu yıl daha fazla üretim, daha fazla satış hedeflediklerini söyledi.

İSO’nun ilk 1000 sanayi kuruluşu listesinde yer alan, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikasında güneş panelleri üreten CW Enerji, salgın sürecine rağmen 2020 yılında üretime devam etti. Geçtiğimiz yılı, hedefleri doğrultusunda tamamladığını anlatan CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, 2021 yılında hedef büyüteceklerinin işareti veriyor. Sarvan, satışlar içinde ihracatın payını yüzde 70’e yükselterek, CW Enerji’yi bir dünya markası haline geçirmeyi hedeflediklerini anlatı. Tarık Sarvan sorularımızı cevapladı.

CW Enerji’nin ürün satış yelpazesinde neler var?

Biz Türkiye ve Avrupa'nın en büyük güneş paneli üreticisiyiz ama sektörün pek çok alt kolunda da varız. Dolayısıyla güneş panellerinin dışında da satışını yatığımız çok sayıda ürün var. On grid invertörler, konstrüksiyon, bağlantı ekipmanları, uzaktan izleme sistemi, güneş panelleri, invertörler, şarj kontrol cihazları, bağlantı ekipmanları, sulama sistemleri, sulama invertörleri, sulama paneli ve güç kutuları, bu ürünlerin ilk akla gelenleri...

Hizmetler ve teknik danışmanlık kısmında da var mısınız?

Evet, endüstriyel ve evsel çatı GES kurulumu, şebekeye bağlı (on-grid) ve şebekeden bağımsız (off-grid) sistemler, güneş enerjili sulama sistemleri alanlarında da çözümlerimiz var. Kurulumunu yaptığımız GES’lerin arazi geliştirme, keşif, mühendislik, tasarım, panel üretimi, montajı ve devreye alma hizmetlerinin tamamını kendi uzman kadrolarımızla ve kendi bünyemizde yapıyoruz. Ayrıca lisans alma, GES projeleri geliştirme, yatırımları planlama, finansman sağlama ve uygulama konularında danışmanlık hizmetleri sunuyoruz. Kurulum sonrası teknik bakım ve onarım işleri ile kurulmuş santrallerin en verimli şekilde işletilmesi de sunduğumuz ve sunabileceğimiz hizmetler arasında.

Üretmeyi planladığınız yeni ekipmanlar var mı?

Farklı sektörlere yönelik proje çalışmalarımız var. Bunlara bağlı olarak yeni ekipman yatırımlarımız da gündemde. Örnek vermek gerekirse son dönemde çok yoğun talep alan 144 hücreli yeni nesil güneş panellerini ürettik. Bu paneller elektrik kayıplarını minimuma indirirken, birim alanda da en yüksek enerji üretimini sağlıyor. Yeni nesil güneş modülleri multi busbar hücre teknolojisi ile güneş panellerinde hem optik hem de elektriksel kayıpları en aza indirerek güncellenen hücre şekli ve 166 mm boyutları ile birim alanda en yüksek enerji üretimini sağlıyor. 

tarik-sarvan-cw-enerji-2021.JPG

En çok ilgi çekici bulunan ürününüz diye sorsak?

Güneş enerjisi ile elektrik üreten plaj şemsiyesi ürettik. Bu da turizm sektöründe bir fark yarattı. 120W monokristal panel kullanılarak üretilen CW Enerji imzalı Güneş Enerjili Şemsiye, tatil yapanların plaj konforunu yükseltiyor. Çünkü plajdayken cep telefonu şarjı için priz arama derdine son veriyor. Kapalı durumdayken otomatik pil koruma özelliği ve otomatik LED aydınlatmaları sayesinde akşamları şemsiyenin altında kitabınızı okuyabiliyorsunuz.

2020’de hangi üründen ne kadar satış yaptınız?

CW Enerji olarak oldukça başarılı bir 2020 yılı geçirdik diyebiliriz. Dünya ekonomisini olumsuz etkileyen pandemi döneminde 42 bin metrekarelik kapalı alana sahip yeni fabrikamızı kurduk. Şu anda üretimimizi de bu fabrikamızda gerçekleştiriyoruz. Yıl sonu için belirlediğimiz satış hedeflerimize ulaştık. Ürün bazında da beklentilerimize ulaştık. Salgın şartlarına rağmen 2020’yi başarılı bir şekilde bitirdiğimiz için mutlu ve gururluyuz.

2021 yılı hedefleriniz nedir?

Kurulduğumuz günden bu yana üretim ve satış hedeflerimizi her yıl artırıyoruz. 2020’de salgın şartlarına rağmen hedeflerimiz içinde kalmayı başardık. 2021 yılında da üretmeye ve fark yaratmaya devam edeceğiz. Ciromuzun yüzde 6’sını Ar-Ge’ye ayırıyoruz. İhracatın ciromuz içindeki payı yüzde 16 civarında. Hedefimiz, üretimimizin yüzde 70’ini ihraç edebilmek. 2021 yılında daha fazla üretim ve satış hedefimiz var.

Yenilenebilir enerji bir moda mı sizce?

Yenilenebilir enerji, gelecek için umut demek. Akla ilk gelen yenilenebilir kaynak ise güneş enerjisi. Güneş enerjisi hem maliyeti düşük, hem çevre dostu ve hem de sınırsız bir kaynak olması gibi nedenlerle tüm dünyada hızlı bir gelişim içinde. CW Enerji olarak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir doğa bırakma hedefiyle güneş enerjisinden hayatımızın her alanında yararlanabilmek için çalışıyoruz. İnsanoğlunun yaşamını her alanda daha sürdürülebilir kılabilmek için duyarlı davranıyoruz.

-----

HEDEF CW ENERJİ'Yİ DÜNYA MARKASI HALİNE GETİRMEK 

CW Enerji’yi dünyada bir marka haline getirmeyi ve CW Enerji panellerini bir Türk markası olarak tüm dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda, gelişen teknolojiyi yakından takip ediyor ve bu alanda yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Ar-Ge merkezimizdeki çalışmalarımızla, ülkemizin bu alanda da öne çıkması hedefiyle, en gelişmiş teknolojik imkanlarla yerli ve milli ürünler geliştirmeye özen gösteriyoruz. Katma değerli, nitelikli ve inovatif ürünlerimizle fark yaratma ilkesi ile hareket ediyoruz.

GÜNEŞ ENERJİLİ AKILLI GARAJLAR

CW Enerji CEO’su Tarık Sarvan, tüketicilerin otomobillerini koydukları garajların üstünü daha iyi değerlendirebilmelerine yönelik bir çözüm geliştirdiklerini anlattı. Kullanıcıların otomobillerini kışın yağmur ve doludan, yazın da yakıcı güneşten koruyacak bu sistemle, aynı zamanda evlerin elektrik ihtiyacını da karşılayabileceklerini vurgulayan Sarvan, “Bu sistemle ev ihtiyaçları için gerek duyulan enerjiyi garajınızın çatısından elde edebiliyorsunuz. Bunun gibi yeni projeleri ilerleyen dönemde paylaşmaya devam edeceğiz” dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler