1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. ÇYDD, yedi ayda Soma için 1 milyon lira topladı

ÇYDD, yedi ayda Soma için 1 milyon lira topladı

Enerji Günlüğü - ÇYDD, Soma maden faciasından zarar görenlere destek olmak amacıyla yürüttüğü kampanya ile 1.004.982.76 TL bağış topladı.4 Aralık...

ÇYDD, yedi ayda Soma için 1 milyon lira topladı

Enerji Günlüğü - ÇYDD, Soma maden faciasından zarar görenlere destek olmak amacıyla yürüttüğü kampanya ile 1.004.982.76 TL bağış topladı.

4 Aralık Madenciler Günü nedeniyle bir basın açıklaması yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD ) Genel Merkezi, 301 maden işçisinin ölümüne neden olan Soma maden faciasının yaşandığı 13 Mayıs 2014 gününden bugüne faciadan zarar görenlere destek olmak amacıyla yürüttüğü kampanyaya toplam 1.175 kişi / kurumun destek verdiğini ve 1.004.982.76 TL bağış toplandığını belirtti.

ÇYDD, İstanbul İl Dernekler Müdürlüğü’nden aldığı izinle faciadan zarar görenlere destek olmak amacıyla başlattığı kampanyada topladığı bağışlarla, faciada yaşamını yitirmiş ya da yaralanmış işçilerin öğrenci olan çocuklarına burs vermeyi, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere kazadan etkilenenlere psikolojik destek ve rehabilitasyon merkezi oluşturmayı, öğrencilere eğitim desteği vermeyi amaçladı.

BAĞIŞLARLA YAPILANLAR

Kampanyadan elde edilen gelirin 53.675,34 TL’si ile kampanya izni doğrultusunda 7 Temmuz - 22 Ağustos tarihleri arasında, Soma’da kiralanan binada kadın ve çocuklara yönelik eğitim etkinlikleri ve rehabilitasyon çalışmaları yapıldı. Bu çalışmaya psikologlar, pedagoglar, sanat – spor eğitmenleri, anaokulu, sınıf ve branş öğretmenlerinden oluşan 101 gönüllü katıldı. Çalışmalardan yaklaşık 150 çocuk ve anneleri, yakınları yararlandı. Yaz çalışmaları çocukların tiyatro gösterisi, müzik dinletisi ve kent meydanında yapılan büyük bir konserle tamamlandı.

Kampanya gelirinin 929.768,00 TL’siyle derneğimize başvuran 181 madenci çocuğuna burs bağlandı. 20’si üniversite öğrencisi olan 181 öğrencinin banka hesaplarına, kasım ayının üçüncü haftasında bursları yatırıldı.

Üniversite öğrencilerine ayda 200,00 TL olarak verilen burs, öğrenci üniversiteyi bitirinceye dek sürecek. Diğer öğrencilere yılda 650,00 TL burs ve 130,00TL kırtasiye gideri olarak verilen maddi destek, en az dört yıl sürecek. Bir yıllık süresi olan kampanya hesabına bundan sonra yapılacak olan bağışlar, öğrenci burslarının dördüncü yıldan sonra da sürdürülmesinde kullanılacak.

KAMPANYAYA DESTEK VERENLER

Kampanyaya, Genel Energy, Turkish Society of Canada, (Belçika) Çağdaş Dernekler Federasyonu, Avusturya Liseliler Derneği, BTF (Bridge To Turkiye Fund), AKORD (Afet Koordinasyon Derneği), Değer Faktoring, AECOM, BASF Türk Kimya,MED İlaç, Penta Elektronik Medikal Sistemler San.ve Tic. A.Ş, (ÇYDD Münster) Verein Zur Förderungşirketlerinin de aralarında bulunduğu toplam 1175 kişi/kurum destek verdi.

KAMPANYA DIŞINDA SOMA İÇİN YAPILANLAR

bazı kişi ve kurumlar Derneğin Soma’da kalıcı projeler yapması için kampanya hesabı dışında Derneğe “Soma” koşullu toplam tutarı 293.678,00 TL olan bağış yaptı. Dernek bu koşullu bağışların bir bölümüyle Soma’da sürekli eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları yapabileceği, daha önce üç aylığına kiraladığı binayı satın aldı. Eğitimevi,bundan böyle başta Soma’daki burslu öğrencilerimiz ve aileleri olmak üzere isteyen her Somalı çocuk ve aileye eğitim desteği verecek.

Bağışların bir bölümüyle de Soma’da engelli çocukların da yararlanacağı oyun parkı yapımı hazırlıkları sürüyor.

Soma Eğitimevi’ni başta TPF (Turkish Philanthropy Fund), Hilton Worlwide Türkiye Üst Sınıf Otelleri ve Mutort Gayrimenkul Yatırım ve Dış Tic. Aş. olmak üzere,32 kişi / kuruluş destekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler