1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dağ başında güneş enerjisi

Dağ başında güneş enerjisi

Enerji Günlüğü - Toroslarda yaşayan göçer aileler güneş enerjisinden yararlanacak."Göçerlere Bir Umut Işık" projesi kapsamında Saimbeyli ilçesinin...

Dağ başında güneş enerjisi

Enerji Günlüğü - Toroslarda yaşayan göçer aileler güneş enerjisinden yararlanacak.

"Göçerlere Bir Umut Işık" projesi kapsamında Saimbeyli ilçesinin Karakuyu köylülerinin kullandığı Kenger Yaylası'nda güneş enerjisinden elektrik üreten bir sistem kuruldu. Tesis, düzenlenen bir törenle yayladaki göçerlere teslim edildi. Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen tesisin teslim törenine İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül, Saimbeyli Kaymakamı Muharrem Eligül, Koordinasyon ve Tarımsal Verilen Şube Müdürü Birsen Ergün, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Yusuf İzzet Işık, Saimbeyli ilçesi kurum amirleri ile çok sayıda göçer aile katıldı.

Yaklaşık 7 ay çadırlarda yaşayan aileler bundan böyle yaylada da televizyon izleyebilecek, radyo dinleyebilecek, cep telefonlarını şarj edebilecek. Göçerler, güneş enerjisi sayesinde içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını da daha rahat karşılayabilecek.

Göçerleri dağ başında elektriğe kavuşturan proje kapsamında İl Tarım Müdürlüğü de hayvancılıkla geçinen yöre sakinlerine güneşten elde edilen elektrikle çalıştırabilecekleri 30 adet yayık makinesi tedarik etti.

Önceki ve Sonraki Haberler