1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Dağıtıcıların yapacağı otomasyon sözleşmeleri en az 3 aylık olacak

Dağıtıcıların yapacağı otomasyon sözleşmeleri en az 3 aylık olacak

Yetkili otomasyon şirketleri ile akaryakıt dağıtıcıları arasındaki sözleşmeler 3 aydan kısa süreli olamayacak.

Dağıtıcıların yapacağı otomasyon sözleşmeleri en az 3 aylık olacak

Enerji Günlüğü - EPDK, yetkili otomasyon şirketleri ile akaryakıt dağıtıcıları arasındaki sözleşmelerin süresini asgari 3 ay olacak şekilde sınırlandırdı. 

29 Temmuz 2021 Tarihli ve 10338 Sayılı Bayi Denetim Sisteminin Kurulması ve Uygulanması İçin Tüzel Kişilerin Yetkilendirilmesi Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Karar, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Düzenlemeye göre yetkili otomasyon şirketi ile dağıtıcı arasında düzenlenen sözleşmenin süresi 3 aydan az olamayacak. Yeni sözleşme düzenlenmesi veya mevcut sözleşmenin uzaması halinde ise sözleşme yürürlüğe girdiği tarihten en az 5 iş günü öncesinde, yetkili otomasyon tarafından EPDK’ya sözleşme ile ilgili bildirim yapılacak.

FESİH İÇİN DAĞITICIYA 3 AY ÖNCE HABER VERMEK ZORUNLU

Bir başka değişiklik de sözleşmelerin feshi ile ilgiliydi. Buna göre yetkili otomasyon şirketleri, bundan böyle sözleşme yaptıkları dağıtıcılara sözleşmenin tek taraflı feshi için feshin geçerli olacağı tarihten en az 3 ay önce haber vermekle yükümlü olacaklar. 

Yetkili otomasyon şirketleri ayrıca; fesih ihbarının bir nüshasını da dağıtıcıya yapılan fesih bildiriminden itibaren 5 iş günü içinde EPDK’ya sunmakla da yükümlü olacaklar. 

Bir düzenleme de lisans eşleştirme konusunda yapıldı. Buna göre dağıtıcılar hizmet aldıkları yetkili otomasyon şirketinin sorumlu olacağı akaryakıt bayilik lisans eşleştirmesini EPDK tarafından sağlanan sistem üzerinden yapacaklar.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler