1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Dağlıca Enerji Hakkari`de HES kuracak

Dağlıca Enerji Hakkari`de HES kuracak

Enerji Günlüğü - Dağlıca Enerji, Hakkari'de 15,14 MW kurulu gücünde üç Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.Dağlıca Enerji Üretim ve Tic. Ltd....

Dağlıca Enerji Hakkari`de HES kuracak

Enerji Günlüğü - Dağlıca Enerji, Hakkari'de 15,14 MW kurulu gücünde üç Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.

Dağlıca Enerji Üretim ve Tic. Ltd. Şti. tarafından26 no’lu Dicle Havzası'nda, Hakkari İli merkez ilçesi sınırları içerisinde, ilçenin güneyinde ve Dicle Nehri’nin önemli kollarından biri olan Zap (Çığlı) Suyuna mansaplanan Gehi, Bak ve Köyiçi dereleri üzerinde “Orta Zap HES Projesi” işletilmesi planlanıyor.

66.947.969 TL bedelli proje, toplamda 4 adet regülatör ve 3 adet hidroelektrik santralinden (HES) oluşuyor.Bunlar:

Ağaçdibi Regülatörü ve HES (Toplam 4.44 MWm / 4.26 MWe kurulu gücünde 2 adet yatay eksenli Pelton türbin barındıran bir santral binasından meydana gelmekte)

Çanaklı 1 Regülatörü ve HES (Toplam 1.81 MWm / 1.74 MWe kurulu gücünde 2adet yatay eksenli Pelton türbin barındıran bir santral binasından meydanagelmekte)

Çanaklı 2 Regülatörü ve HES (Toplam 9.52 MWm / 9.14 MWe kurulu gücünde 2 adet yatay eksenli Pelton türbin barındıran bir santral binasından meydana gelmekte)

Köyiçi Regülatörü Yapılış amacı topladığı Köyiçi Deresi sularını Çanaklı 2 Regülatörü’ne derive etmek.

Projede üretilen yıllık toplam 53,75 GWh elektriğinenterkonnekte sisteme bağlanması için proje kapsamında bir Enerji Nakil Hattı da yapılması planlanıyor.  Proje inşaatının 2 yıl sürmesi planlanıyor.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Hakkari Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler