1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Daimler ve Volvo hidrojen yakıtlı kamyonlar için işbirliği yapacak

Daimler ve Volvo hidrojen yakıtlı kamyonlar için işbirliği yapacak

Daimler ve Volvo Trucks, hidrojen yakıtlı kamyon üretimi ve satışı konusunda işbirliği yapacaklar.

Daimler ve Volvo hidrojen yakıtlı kamyonlar için işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Daimler ve Volvo Trucks, hidrojen yakıtlı kamyon üretimi ve satışı konusunda işbirliği yapacaklar.

Alman Mercedes-Benz'in çatı şirketi Daimler AG ve İsveçli küresel kamyon üreticisi Volvo Trucks düşük karbonlu ulaşım için işbirliği yapıyor. İki şirket,  birlikte ağır hizmet kamyonları için hidrojen yakıt pili sistemi üretmek üzere bir ortaklık kurduklarını açıkladılar. Volvo Grubu ortak girişimin yarısını 650 milyon dolar karşılığında satın alacak. Daimler ise bugüne kadar geliştirdiği projeler ile çalışmaya katkı sağlayacak.

Daimler ve Volvo iş birliği hakkında yaptığı açıklamada, kurdukları ortaklığın, geliştirme maliyetlerini düşüreceğini ve ağır hizmet taşımacılığında hidrojen yakıt pili sistemlerinin kullanılmasını hızlanacağını kaydettiler. Ayrıca ortaklığın diğer şirketlere de açık olduğunu kaydettiler. 

Kullanımı sırasında CO2 salımı gerçekleştirmediği için temiz ve düşük karbonlu enerjiye geçişte önemli bir konumda yer alan hidrojen yakıt hücreli otomobiller, düşük karbonlu ulaşım sistemine geçişte oldukça önemli bir role sahip. Hidrojenin havadaki oksijen ile tepkimeye girdiği sırada açığa çıkan enerjiyi, yakıt hücreleri elektrikli motora yönlendiriyor ve aracın hareket etmesi sağlanıyor. Bu tepkİ sırasında iki hidrojen ve bir oksijen atomu sayesinde su elde ediliyor. Egzozdan sadece su çıkıyor. Böylece çevreye zarar vermiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler