1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Danfoss’un Eaton’ın hidrolik birimini satın alımı tamamlandı

Danfoss’un Eaton’ın hidrolik birimini satın alımı tamamlandı

Danimarka merkezli Danfos’un Amerikalı Eaton’un hidrolik birimi Eaton Hydraulics'i satın alması rekabet onayı ardından tamamlandı.

Danfoss’un Eaton’ın hidrolik birimini satın alımı tamamlandı

Enerji Günlüğü - Danimarka merkezli Danfos’un Amerikalı Eaton’un hidrolik birimi Eaton Hydraulics'i satın alması rekabet onayı ardından tamamlandı.

Isıtma, soğutma, motor kontrol sistemleri, güç çözümleri, otomasyon ve enerji verimliliği alanlarında faaliyet yürüten Danimarkalı şirket Danfoss, 2020 yılında 3,3 milyar dolara Eaton Hydraulics'i satın almasının ardınan Rekabet Kurumu'nun onayıyla birleşmenin tamamlandığını duyurdu. Duyuru Eaton’un Tekirdağ – Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleştirilen törende yapıldı. 

Danfoss tarafından yapılan açıklamada da, Danfoss ve Eaton Hydraulics’in global ölçekte coğrafi ayak izlerine sahip olduğu belirtilerek, “Bu alım aynı zamanda Danfoss'un, Eaton Hydraulics'in hizmet verdiği endüstriyel hidrolik pazarına da girmesini sağlayacak" denildi.

Eaton Hydraulics'in Türkiye'de 2 bin 800 çalışanıyla büyük bir üretim fabrikası bulunuyor. Çerkezköy’de yıllar önce Sel Hortumları olarak kurulan ve bu isimle Türkiye’nin ve Dünya’nın büyük bir bölümüne uzun yıllar üretim yapan Sel Hortumları 2012 yılında Amerikalılar tarafından satın alınıp Eaton ismini almıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler