1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Danfos’tan enerji verimliliğini artıracak bir adım daha

Danfos’tan enerji verimliliğini artıracak bir adım daha

Enerji Günlüğü - Isıtma, soğutma ve güç elektroniği firması Danfoss, arazi ve marin pazarlarında elektrikli çözümler sunan Visedo Oy şirketini satın...

Danfos’tan enerji verimliliğini artıracak bir adım daha

Enerji Günlüğü - Isıtma, soğutma ve güç elektroniği firması Danfoss, arazi ve marin pazarlarında elektrikli çözümler sunan Visedo Oy şirketini satın aldı.

Danimarkalı Danfoss, arazi ve marin pazarları için elektrik çözümler sunan merkezi Finlandiya’nın Lappeenranta kentinde bulunan Visedo Oy şirketini satın aldı. Danfoss bu adımla, elektrikli çözümlerde emisyon ve kirliliği azaltarak verimliliği artırmaya yönelik artan müşterileri talebine cevap vermeyi hedefliyor. Bu satın alma, dünya genelindeki tüm Visedo iştirakleri ile genel merkez Lappeenranta'da bulunan üretim tesisini kapsıyor.

Danfoss Güç Çözümleri Başkanı Eric Alström, “Bu satın alma ile Danfoss ve Danfoss Güç Çözümlerini daha da güçlü bir konuma getiriyoruz. Danfoss, bu satın almanın ardından sektördeki konumunu daha da güçlendirmek için elektrifikasyona yatırım yapmaya devam edecek.” şeklinde konuştu.

Danfoss Başkanı ve CEO'su Kim Fausing ise, “Elektrifikasyon, çok büyük potansiyele sahip hızla gelişen bir alan. Yeni ve yenilikçi teknolojilere sahip olmak büyümeye olan yatırımımızın önemli bir parçası; bu nedenle müthiş Visedo ekibinin Danfoss'a ve geleceğe olan yolculuğumuza katılmasından dolayı heyecanlıyım” dedi.

Visedo şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tuomo Rönkkö, “Bu başarı hikayesi, yatırımcıların uzun vadeli taahhüdü ve şirket için çalışacak en iyi uzmanları bulma becerisine dayanmaktadır” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler