1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Danimarka rüzgâr elektriğini tüketecek yer arıyor!

Danimarka rüzgâr elektriğini tüketecek yer arıyor!

Enerji Günlüğü - Danimarka Elektrik Üretim Şirketleri Birliği (Dansk Energi), rüzgarın yüksek olduğu dönemlerde üretilen ihtiyaç fazlası elektriğin...

Danimarka rüzgâr elektriğini tüketecek yer arıyor!

Enerji Günlüğü - Danimarka Elektrik Üretim Şirketleri Birliği (Dansk Energi), rüzgarın yüksek olduğu dönemlerde üretilen ihtiyaç fazlası elektriğin nasıl tüketilebileceğini araştırmaya başladı.

Danimarka Çevre ve Enerji Bakanlığı'nın açıklamasına göre 2014 Ocak ayında ülke çapında kullanılan elektriğin yüzde 61.7'si rüzgardan üretildi. 2014 yılı ortalamasında ise Danimarka'da elektriğin yüzde 39.1'i rüzgar türbinlerinden elde edildi. Bu oranın dünya rekoru olduğu belirtildi. 2020 yılına kadar elektriğinin en az yüzde 50'sini rüzgardan sağlamayı hedefliyor.

NEREDEYSE ÜSTE PARA VERECEKLERDİ

Danimarka Enerji Bakanlığı'nın konuya ilişkin açıklamasında, "Koyduğumuz hedefe çok erken ulaşmaya başladık. Bu şekilde çevreyi korumaya da yatırım yapmış oluyoruz. Aralık ve Ocak aylarında rüzgarın fazla olması nedeniyle çok fazla elektrik üretildi. Elektrik şirketleri o kadar fazla elektrik ürettiler ki neredeyse fazla elektriği ellerinden çıkarmak için para ödeyecek duruma geldiler."

FAZLA ELEKTRİĞİ NASIL TÜKETİRİZ?

Danimarka Elektrik Üretim Şirketleri Birliği (Dansk Energi), fazla üretilen elektriğin tüketilmesi için yeni yöntemler bulunması gerektiğine dikkat çekti. Dans Enerji Direktörü Lars Aagaard, elektrikli araç kullanımının çok yavaş ilerlediğini belirterek, "Elektrikli araç kullanımı, elektrikle konut ısıtma gibi konularda ilerleme kaydetmemiz gerekiyor. Elektrik kullanımında ısıtma sorununu da rüzgar türbinleri ile çözdüğümüzde istediğimiz hedefe ulaşmış oluruz aksi takdirde üretim fazlası olur" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler