1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Danimarka Türkiye`ye enerji ataşesi atadı

Danimarka Türkiye`ye enerji ataşesi atadı

Enerji Günlüğü - Danimarka hükümeti, Türkiye'deki büyükelçiliğinde, enerji, ve çevre konularında çalışacak bir enerji ataşesi görevlendirdi.2050...

Danimarka Türkiye`ye enerji ataşesi atadı

Enerji Günlüğü - Danimarka hükümeti, Türkiye'deki büyükelçiliğinde, enerji, ve çevre konularında çalışacak bir enerji ataşesi görevlendirdi.

2050 yılına kadar kadar fosil yakıt kullanımına son vermeyi ve enerji ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan elde etmeyi amaçlayan Danimarka, bu alanda sahip olduğu teknoloji ve deneyimi paylaşmak ve yeni işbirlikleri kurmak amacıyla Türkiye’de enerji, çevre, araştırma ve inovasyondan sorumlu bir ataşe görevlendirdi.

Danimarka ve Türkiye arasındaki ilişkileri, özellikle sürdürülebilir gelişme ve yeşil büyüme alanlarında arttırmayı amaçlayan Ataşe Dennis Holte Albertsen, Ankara’da Danimarka Büyükelçiliği’nde görevine başladı. Albertsen, çalışmalarını İstanbul Danimarka Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği, Enerji ve Çevre takımıyla yakın işbirliği içinde sürdürecek.

İstanbul Danimarka Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği, Enerji ve Çevre Takımı, Danimarka ile Türkiye arasında sürdürülebilir ürünler, mühendislik ve yeşil teknoloji çözümleri, temiz ve yenilebilir enerjiler sektörlerinde bilgi paylaşımını sağlamayı ve katma değer yaratmayı amaçlıyor.

...

Önceki ve Sonraki Haberler