1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Danimarka’dan 6 bin MW’lık açık deniz RES ihalesi

Danimarka’dan 6 bin MW’lık açık deniz RES ihalesi

Danimarka, tarihinin en büyük açık deniz rüzgar ihalesini duyurdu. Yeni açık deniz rüzgar ihalesi, minimum 6 bin MW kapasiteyi zorunlu kılıyor.

Danimarka’dan 6 bin MW’lık açık deniz RES ihalesi

Enerji Günlüğü - Danimarka, ülke genelindeki altı yeni açık deniz rüzgar santralinden toplam 6 gigawatt (GW) kapasiteye sahip en büyük açık deniz (offshore) rüzgar ihalesinin çerçevesini açıkladı. Yeni açık deniz rüzgar ihalesi, minimum 6 bin MW kapasiteyi zorunlu kılıyor. Ancak geliştiriciler bu sınırı aşmakta ve potansiyel olarak 10 GW'a ulaşma seçeneğine sahipler. 

Bakanlık, yaptığı açıklamada, her bin MW açık deniz rüzgar kapasitesinin 1 milyon Danimarkalı veya Avrupalı hanenin elektrik tüketimine eşdeğer yeşil enerji üretebileceğini kaydetti. 

Proje, teklif verenlerin 30 yıl boyunca Danimarka devletine yapılacak yıllık ödemeler yoluyla deniz tabanını kullanma hakkı için yarışacağı bir imtiyaz ödemesine göre verilecek. Danimarka, imtiyaz ödemesinin yanı sıra her rüzgar santralinde %20 hisseye sahip olacak. Danimarka şu anda 2700 MW'lık açık deniz rüzgar santrali kapasitesine sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler