1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Danıştay Petkim’in temyiz talebini kabul etti

Danıştay Petkim’in temyiz talebini kabul etti

Enerji Günlüğü - Petkim'in aleyhine verilen Mahkeme kararıyla ilgili temyiz talebini Danıştay kabul etti.Danıştay 8. Dairesi, Petkim'in Buhar Enerji Ltd....

Danıştay Petkim’in temyiz talebini kabul etti

Enerji Günlüğü - Petkim'in aleyhine verilen Mahkeme kararıyla ilgili temyiz talebini Danıştay kabul etti.

Danıştay 8. Dairesi, Petkim'in Buhar Enerji Ltd. Şti.'nin jeotermal kaynaklar ve mineralli sular işletme ruhsatının iptaline ilişkin açılan davada, İzmir 4. İdare mahkemesinin, davanın reddi kararına yapılan temyiz talebini kabul etti.

Petkim'den konu ile ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Şirketimiz tarafından İl Özel İdaresi aleyhine, Buhar Enerji Ltd. Şti.'nin (Buhar Enerji) Şirketimizin de faaliyet gösterdiği bölgede elde ettiği jeotermal kaynaklar ve mineralli sular işletme ruhsatının iptaline ilişkin açılan davada, İzmir 4. İdare mahkemesinin, davanın reddi kararına yapılan temyiz talebimiz, Danıştay 8. Dairesi tarafından kabul edilmiştir. Böylelikle dava konusu ruhsatın iptal edilmesi için açtığımız davada İdare Mahkemesinin aleyhimize verdiği karar Danıştay 8. Dairesi tarafından bozulmuştur.

Danıştay 8. Dairesi bozma kararında ihalenin 5686 sayılı Yasanın 4. maddesi ve ilgili Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Kanunu Uygulama Yönetmeliğinin 5. maddesine aykırı olarak yapıldığı ve ayrıca söz konusu ruhsatın Şirketimiz özel güvenlik bölgesini de içine almasına karşın ruhsat sahası belirlenirken Genel Kurmay Başkanlığından izin alınmadığı gerekçeleriyle dava konusu ruhsatın hukuka aykırı olarak verildiğini belirtmiştir."

Önceki ve Sonraki Haberler