1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Danıştaydan termik santral kamulaştırmasına durdurma

Danıştaydan termik santral kamulaştırmasına durdurma

Enerji Günlüğü - Danıştay, Tekirdağ ve İstanbul il sınırları içinde yapılması planlanan kömürlü termik santral projesi için alınan acele kamulaştırmada...

Danıştaydan termik santral kamulaştırmasına durdurma

Enerji Günlüğü - Danıştay, Tekirdağ ve İstanbul il sınırları içinde yapılması planlanan kömürlü termik santral projesi için alınan acele kamulaştırmada yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Danıştay 6'ncı Dairesi, Çerkezköy Belediyesi’nin 22 Şubat 2017’de Bakanlar Kurulu tarafından, Tekirdağ, Çerkezköy ve İstanbul, Silivri’de kurulması planlanan kömürlü termik santral projesinin hayata geçirilmesi için aldığı acele kamulaştırma kararına dur dedi. Danıştay, Daire, ЗED raporunun bulunmadığı, acele kamulaştırma işlemine konu termik santral iзin yapılan зevre planı değişikliğinin kesinleşmediği, Bakanlar Kurulu kararında hukuka uyarlık bulunmadığı gerekçesiyle, yürütmenin durdurulmasına oy birliği ile karar verdi.

Tekirdağ Çerkezköy'e kurulması planlanan 545 hektarlık Enerji Üretim Alanı'nın 485 hektarlık kısmı İstanbul Silivri'de yer alıyor.

SİLİVRİ VE ÇERKEZKÖY’DE TERMİK SANTRAL İÇİN KAMULAŞTIRMA

Önceki ve Sonraki Haberler