1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Darbe gecesi kapanan benzincilere ceza!

Darbe gecesi kapanan benzincilere ceza!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), askeri darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi hizmet vermeyen veya fahiş fiyatla...

Darbe gecesi kapanan benzincilere ceza!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), askeri darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz 2016 gecesi hizmet vermeyen veya fahiş fiyatla satış yapan akaryakıt istasyonlarına ceza kesecek. 

EPDK’dan yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan askeri darbe girişimi sırasında ve sonrasında bazı vatandaşların araçlarına akaryakıt almak için akaryakıt bayilerine geldiğinde daha önce hiç görmedikleri bir manzarayla karşılaştıkları belirtildi. Bazı akaryakıt istasyonlarının kapılarına kilit vurarak vatandaşa hizmet vermediği, bazı bayi çalışanlarının hiçbir mazeret göstermeksizin benzin ve motorin satışı yapmadıkları ifade edildi. Bu durumun parelel devlet yapılanması/FETÖ darbe girişimine tepki vermek için yollara çıkan çok sayıda vatandaşı mağdur ettiği vurgulandı.

DARBE FIRSATÇILARI İÇİN ŞİKAYET YAĞDI 

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, o gece hizmet vermeyen ya da fahiş fiyatla satış yapan akaryakıt istasyonlarıyla ilgili vatandaşlardan çok sayıda şikayet başvurusu aldıklarını açıkladı. “Darbe fırsatçılığı” yapanların bedelini ödeyeceğini vurgulayan Başkan Mustafa Yılmaz “Vatandaşlarımız o gece hem darbecilerin karşısında durmak hem de devletimizin yanında olduğunu göstermek için akın akın meydanlara ulaşmaya çalıştı. Ancak ne yazık ki vatandaşlarımızın bir kısmı arabalarına akaryakıt alamadı çünkü bazı akaryakıt istasyonları kapalıydı. Böylesi bir hareketi kabul etmemiz, tepkisiz kalmamız mümkün değil” dedi.

TEK TEK TESPİT EDİLECEK, CEZA KESİLECEK

Vatandaşı mağdur eden istasyonlar konusunda gerekli adımları atacaklarını vurgulayan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz şunları söyledi: 

“Bir akaryakıt istasyonu böyle bir gecede hizmet vermeyecek de ne zaman hizmet verecek? Bu durum hiçbir gerekçe ile savunulamaz. Talimatı verdim ve süreci hemen başlattık. Otomasyon üzerinden o gece hizmet vermeyen akaryakıt istasyonlarını tek tek tespit edip, işlem başlatacağız. Gerekli görülen istasyonlara da mevzuattan doğan cezayı uygulayacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler