1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DASK`a elektrik dopingi

DASK`a elektrik dopingi

Enerji Günlüğü - Elektrik ve su aboneliklerinde deprem sigortasının zorunlu hale gelmesi ile sigortalı konut sayısı yüzde 35 artarak, 5 milyona çıktı....

DASK`a elektrik dopingi

Enerji Günlüğü - Elektrik ve su aboneliklerinde deprem sigortasının zorunlu hale gelmesi ile sigortalı konut sayısı yüzde 35 artarak, 5 milyona çıktı. Zorunluluğun yürürlüğe girmesinin ardından 6 ayda 1 milyon konut sigortalandı.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Afet Sigortaları Kanunu’nun yürürlüğe girmesi ile birlikte zorunlu deprem sigortalı konut sayısında hızlı bir artış yakalandığını söyledi. Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK), 2012 faaliyetlerinin ve hedeflerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Ali Babacan, zorunlu deprem sigortasıyla kendini depreme karşı güvenceye alan 5 milyonun üzerinde konut bulunduğunu, bu sayının yaklaşık 1 milyonunun son 6 ay içinde sisteme kazandırıldığını belirtti. Babacan, “İnanıyorum ki, yürürlüğe giren Afet Sigortaları Kanunu sayesinde sigortalılık oranı ülke genelinde artmaya devam edecek ve böylece tüm ev sahiplerine uygun koşullarda sigorta güvencesi sağlanacak” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler