1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Davalık HES için kamulaştırma kararı

Davalık HES için kamulaştırma kararı

Enerji Günlüğü - Artvin'de inşa edilmesi planlanan ancak mahkeme kararıyla yürütmesi durdurulan Öğdem Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için bazı...

Davalık HES için kamulaştırma kararı

Enerji Günlüğü - Artvin'de inşa edilmesi planlanan ancak mahkeme kararıyla yürütmesi durdurulan Öğdem Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali için bazı taşınmazlar kamulaştırılıyor.

Bakanlar Kurulu, Artvin'in Yusufeli ilçesine bağlı Esendal Köyü Arcıvan Deresi üzerinde kurulması planlanan Öğdem Regülatörü ve Hidroelektrik santralinin inşası için ihtiyaç duyulan taşınmazların kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Bakanlar Kurulu'nun kararına göre, Yusufeli İlçesi'ne bağlı Esendal ve Bostancı köylerindeki 231, 284, 325, 803 ve 805 adalardaki bazı parseller Maliye Bakanlığı tarafından kamulaştırılacak.

SANTRAL DAVALIK

Bakanlar Kurulu'nın inşası için acele kamulaştırma kararı aldığı Öğdem Regülatörü ve hidroelektrik santrali hakkında, çevre köylerdeki ekolojik dengeyi bozacağı gerekçesiyle açılan iptal davası Danıştay'da devam ediyor.

Artvinin Sesi Gazetesi'nde yer alan habere göre, daha önce Mutlugün, Çıralı ve Esendal köyü muhtarlarının açtığı iptal davasında Rize İdare Mahkemesi santralle ilgili yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, süresi içinde açılmadığı gerekçesiyle davanın reddini talep etmiş, Rize İdare Mahkemesi Bakanlığı haklı bulmuştu.

Ancak Danıştay 14'üncü dairesi, İdare Mahkebesi'nin Bakanlığı haklı bulan kararını ilgili köylerde, köy halkının ve diğer ilgililerin konuyla ilgili bilgilendirilmediği veya durumdan haberdar edilmediği gerekçesiyle bozmuştu. Davanın bundan sonraki aşamada esastan görüşülmesi gerekiyor.

İlkyaz YENİDOĞAN

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler