1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Daven Enerji, 40 MW’lık depolamalı RES kuracak

Daven Enerji, 40 MW’lık depolamalı RES kuracak

Daven Enerji, 520 milyon lira yatırımla Kahramanmaraş ve Osmaniye il sınırları içinde 40 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerjisi santrali kurup işletecek.

Daven Enerji, 40 MW’lık depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş ve Osmaniye il sınırları içinde 40 MW kurulu gücünde İnderesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.   

Osmaniye İli, Bahçe ilçesi, İnderesi, Yaylalık köyleri ile Kahramanmaraş ili, Türkoğlu ilçesi, Kaledibi, Beyoğlu, Karapınar, Şekeroba ve Dedeler mahalleleri mevkiinde Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 40 MW kurulu gücünde İnderesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 40 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.

520 milyon lira değerindeki proje kapsamında her biri 5 MW gücünde 8 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca 1 hektarlık alanda Lityum İyon bataryaları kullanan batarya enerji depolama sistemi kurulacak.  Santralde yılda 160 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen ve depolanan elektrik enerjisi Bahçe TM’nin OG Barasına bağlanarak ulusal enterkonnekte sisteme verilecek. Projenin ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak tahmin ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler