1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Daven Enerji, Bolu’da depolamalı RES kuracak

Daven Enerji, Bolu’da depolamalı RES kuracak

Daven Enerji, 756 milyon lira yatırımla Bolu’nun Mudurnu ilçesi sınırları içinde 50 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerjisi santrali kurup işletecek. 

Daven Enerji, Bolu’da depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Bolu’nun Mudurnu ilçesinde 50 MW kurulu gücünde Sürmeli Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Bolu İli, Mudurnu İlçesi, Alpagut, Çepni, Esenkaya, Karapınarkavağı, Gölcük ve Sürmeli Köyleri mevkilerinde Daven Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından 50 MW kurulu gücünde Sürmeli Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 50 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor.

756 milyon lira değerindeki proje kapsamında yaklaşık 1648 hektarlık alanda her biri 5 MW gücünde 10 adet rüzgar türbini kurulacak. Ayrıca Lityum İyon bataryaları kullanan batarya enerji depolama sistemi kurulacak.  

Santralde yılda 200 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilecek olan enerjinin, Biyokütle TM ’ye bağlanması planlanıyor. Projenin ekonomik ömrü ise 49 yıl olarak tahmin ediliyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler