1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Davut Doğan gözünü enerjiye dikti!

Davut Doğan gözünü enerjiye dikti!

Enerji Günlüğü - Bünyesinde Doğaş ve Kelebek Mobilya gibi Türkiye’nin önder şirketlerini ve markalarını bulunduran Doğanlar Yatırım Holding, rotasını...

Davut Doğan gözünü enerjiye dikti!

Enerji Günlüğü - Bünyesinde Doğaş ve Kelebek Mobilya gibi Türkiye’nin önder şirketlerini ve markalarını bulunduran Doğanlar Yatırım Holding, rotasını başta enerji olmak üzere 5 sektöre çevirdi.

Doğanlar Yatırım Holding (DYH) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Holding’in kurumsallaşma yönünde önemli adımlar attığını, mobilyanın yanısıra enerji, gıda, inşaat ve turizm alanlarında da yatırıma başladıklarını bildirdi. Düzenlenen basın toplantısında holdingleşme noktasına kadar gelen süreci değerlendiren ve 1972 yılında çıktıkları yolda kat edilen mesafeyi anlatan Davut Doğan, “Seneler içinde istikrarlı bir şekilde büyüyerek, hem toplumsal hem de ekonomik kalkınmaya katkıda bulunma misyonuyla 2012 yılında farklı sektörlere hizmet veren bir holding haline geldik” dedi.

Doğan, üst düzey bürokrat olarak çeşitli kurumlarda yöneticilik yapan, son olarak THY’de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Kazım Çalışkan’ın da, DYH’nin CEO’su olduğunu açıkladı.

HEDEFTE ENERJİ, GIDA VE İNŞAAT VAR

Doğanlar Yatırım Holding’in gelişim stratejisi ve gelecek planları CEO olarak göreve başlayan Kazım Çalışkan tarafından aktarıldı. Çalışkan, DYH’nin yeni ana yatırım alanlarını; enerji, gıda ve inşaat olarak açıkladı. Kazım Çalışkan’ın verdiği bilgiye göre, Holding şirketlerinden D-Enerji, özellikle elektrik üretimi alanında faaliyet gösterecek. Bu faaliyet; hem proje geliştirmek hem de geliştirilen projelere  yatırım yapmaktan oluşacak. Şimdiye kadar toplam 14 proje geliştirildi, lisans sahiplerince geliştirilmiş ancak yatırımı gerçekleştirilemeyen projelere yönelik olarak da çalışmalara başlandı.

ABD’Lİ ORTAKLA RÜZGAR ENERJİSİ YATIRIMI

DYH CEO’su Kazım Çalışkan, yeni projeler hakkında şu bilgileri verdi: “D-Enerji olarak geliştirmiş olduğumuz projelerden Çanakkale ve Denizli’de toplam 245 mw  kurulu güce sahip rüzgar enerjisi santrali yatırımına Amerikalı ortağımızla başlamak üzereyiz. İnşaatını da kendimizin yaptığı Erzurum İspir de 16 mw kurulu güce sahip hidro elektrik santralimiz haziran ayında üretime başlıyor. Bunun yanında 16 mw gücündeki ikinci hidro elektrik santrali yatırımına da Ağrı’da yabancı bir grupla ortak olarak başladık. Güneş enerjisi konusunda da belirlediğimiz arazilerde ölçüm çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca ürettiğimiz elektriği satmak üzere kurduğumuz Doğankent Elektrik A.Ş 2 yıldır toptan elektrik alım satımı faaliyetini yürütüyor. Enerji, önümüzdeki 5 yılda grubun toplam yatırımları içinde en büyük paya sahip olacak sektör haline gelecek.”

Önceki ve Sonraki Haberler