1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Davutoğlu: Rusya-Türkiye doğal gaz ilişkisinde kriz beklemiyoruz

Davutoğlu: Rusya-Türkiye doğal gaz ilişkisinde kriz beklemiyoruz

Enerji Günlüğü - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya-Türkiye arasında herhangi bir doğalgaz krizi beklemediğini söyledi.Japonya'da yayınlanan...

Davutoğlu: Rusya-Türkiye doğal gaz ilişkisinde kriz beklemiyoruz

Enerji Günlüğü - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Rusya-Türkiye arasında herhangi bir doğalgaz krizi beklemediğini söyledi.

Japonya'da yayınlanan Nikkei gazetesinin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ukrayna üzerinden Türkiye'ye Rus gazı akışında şu ana kadar büyük problemlerle karşı karşıya kalmadıklarını vurgulayarak, bir kriz beklemediklerini söyledi.

Davutoğlu, Türkiye ve Rusya arasındaki enerji anlaşmalarının net olduğunu ve yıllardan bu yana problemsiz devam ettiğini bildirdi.

ENERJİ İŞBİRLİĞİ ENSTRÜMANI OLARAK GÖRÜLMELİ

Davutoğlu, "Türkiye ve Rusya arasındaki enerji anlaşmaları net ve yıllardan bu yana problemsiz devam ediyor. Türkiye elbetteki anlaşmalara saygılı ve herhangi bir kriz beklemiyoruz. Ancak enerji tüm ülkeler için önemli bir konu ve bir çatışma aracı yerine bir işbirliği enstrümanı olarak görülmeli" diye konuştu.

Davutoğlu, sadece Ukrayna krizi nedeniyle değil, genel olarak enerji kaynaklarını ve rotalarını çeşitlendirmeye çalıştıklarını, Japonya ve Rusya ile nükleer santral inşaa etmekte olduklarını da belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler