1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Davutoğlu: TANAP bir barış projesi

Davutoğlu: TANAP bir barış projesi

Enerji Günlüğü - Başbakan Ahmet Davutoğlu, inşaatı devam eden TANAP gaz boru hattının büyük bir barış projesi olduğunu söyledi.Hükümetin güvenoyu...

Davutoğlu: TANAP bir barış projesi

Enerji Günlüğü - Başbakan Ahmet Davutoğlu, inşaatı devam eden TANAP gaz boru hattının büyük bir barış projesi olduğunu söyledi.

Hükümetin güvenoyu almasından sonra ilk ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gerçekleştiren Ahmet Davutoğlu, ikinci ziyaretini ise Azerbaycan'a yapıyor.

Başbakan Davutoğlu, Azerbaycan seyahati öncesi Ankara Esenboğa Havalimanı'nda bir basın toplantısı düzenledi. Ziyaret kapsamı hakkında bilgiler veren Davutoğlu, iki ülke arasında yürütülen projelere değindi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Azerbaycan doğalgazını önce Türkiye'ye, sonra da Yunanistan üzerinden İtalya'ya ulaştıracak Trans Anadolu Gaz Boru Hattı Projesi'nin, Bakü ve Ankara işbirliğiyle yürütülen en önemli projelerden biri olduğunu vurguladı. Davutoğlu, "TANAP, Hazar ve Adriyatik'i buluşturan, büyük bir barış projesi. İki ülkenin siyasi iradesi bunu gerçekleştirecek" dedi.

İki ülkenin enerji alanında yoğun işbirliği içinde bulunduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Azerbaycan ile işbirliğimiz, Rusya ile ilişkilerimizden bağımsız olarak gelişmiştir. Türkiye-Azerbaycan arasındaki işbirliği, Avrasya enerji denkleminin en önemli ayaklarından biri olacak" diye konuştu.

...

Önceki ve Sonraki Haberler