1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Decathlon, Sanko Enerji’nin temiz elektriğini tüketiyor

Decathlon, Sanko Enerji’nin temiz elektriğini tüketiyor

Perakende sektörü şirketlerinden Decathlon Türkiye, enerji ihtiyacını Sanko Enerji’nin yeşil enerji sertifikası I-REC ile belgelendirmiş elektrik ile karşılıyor.

Decathlon, Sanko Enerji’nin temiz elektriğini tüketiyor

Enerji Günlüğü - Perakende sektörü şirketlerinden Decathlon Türkiye, enerji ihtiyacını Sanko Enerji’nin yeşil enerji sertifikası I-REC ile belgelendirmiş elektrik ile karşılıyor.

Decathlon Türkiye karbon salımını azaltma hedefleri doğrultusunda, enerji ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan karşılıyor. Bu amaçla, elektriğini Sanko Enerji’den satın alıyor. Sanko Enerji, müşterilerine sattığı elektriğin yenilenebilir kaynaklardan üretildiğini I-REC’in sertifikası ile sera gazı salımını azalttığını da VCS ve Gold Standard sertifikalarıyla kanıtlıyor.

KARBON AYAK İZİNİ DENGELEMEK

Sanayi sektöründe üretim yapan firmalar ve ticari işletme sahipleri, Sanko Enerji Grubunun sunduğu, uluslararası standartlara uygun olarak geliştirilen bu “yeşil enerji sertifikaları” ile çevre için yaptıkları katkıları belgeleyebiliyor. Karbon ayak izini dengelemek isteyen işletmeler, uluslararası ölçekte kabul görmüş akredite organizasyonlar tarafından verilen sertifikalarda gösterilen bilgiler sayesinde, sürdürülebilirlik hedeflerine ne kadar yaklaştıklarını ölçebiliyorlar.

FOTON BLOCKCHAIN ALTYAPISI ÜZERİNDEN

Sanko Enerji ile Decathlon Türkiye arasındaki yeşil enerji sertifika ticareti, dijital kimliklerin yönetilmesini ve taraflar arasında işlemlerin kesintisiz olarak gerçekleşmesini sağlayan “Foton Yenilenebilir Enerji Ticareti Platformu”nun, Energy Web Blokzincir (blockchain) altyapısı kullanılarak yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler