1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ, 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladı

DEDAŞ, 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladı

Enerji Günlüğü- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Bölgede borçlu olan 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye...

DEDAŞ, 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladı

Enerji Günlüğü- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Bölgede borçlu olan 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladık. Bu kapsamda Batman'da günde 400 civarında abonenin elektriğini kestik" dedi.

DEDAŞ ve bünyesindeki Dicle Elektrik Perakende Satış Şirketi (DEPSAŞ) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Karagüzel, kesintiye gidilmesi öngörülen abone sayısı tamamlanana kadar kesintilerin devam edeceğini belirterek, farklı tahsilat kanalları da çalıştıracaklarını, icra ve haciz gibi yollara da başvurulacağını söyledi.

“KESİNTİLER HAKSIZLIK DEĞİL”

Elektirik kesintilerine gidilerek haksızlık yapmadıklarını kaydeden Karagüzel, şöyle konuştu:

"Bölgede borçlu olan 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladık. Bu kapsamda Batman'da günde 400 civarında abonenin elektriğini kestik. Hakkımız olmayan bir ücret istemiyoruz. Çok mecbur kalmadıkça çalışma hakkımız engellenmediği sürece kolluk kuvetlerinden yardım talep etmiyoruz. Daha çok diyalogla çalışıyoruz. Özelleştirme sonrası doğal olmayan tepkilerle karşılandık. 'Biz devletten istediğimizi yiyorduk, siz niye geldiniz?' yönünde tepkilerle karşılaştık. Bu hiçbir şekilde izah edilemeyecek bir tepki. Bu kabul edilir bir şey değil. Özelleştirme, buradaki sorunların tamamen ortadan kalkması ve bu kamu hizmetinin özel eliyle daha kaliteli bir şekilde sunulması için yapıldı."

Önceki ve Sonraki Haberler