1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ elektrik kesintilerine başladı

DEDAŞ elektrik kesintilerine başladı

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'de elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle elektrik kesintilerine başladı.Dicle Elektrik...

DEDAŞ elektrik kesintilerine başladı

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin'de elektrik faturalarının ödenmemesi nedeniyle elektrik kesintilerine başladı.

Dicle Elektrik Dağıtımı A.Ş. (Dicle EDAŞ), dünden bu yana Şanlıurfa,Diyarbakır ve Mardin'de elektrik kesme operasyonları başlattı.

Şanlıurfa'nın şehir merkezinde ve Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç, Viranşehir kazalarında faturaları ödenmeyen ve suyun gönderildiği pompaları besleyen elektrik direk ve trafolardan enerjiyi kesti. Diyarbakır ve Mardin'de ise, elektrik borcu bulunduğu gerekçesiyle belediyelere ait su istasyonlarının elektriğini kesti, yüzbinlerce kişi susuz kaldı.

Dün gece yarısına kadar süren kesintilerle, Viranşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden su alan merkez ve ilçelerdeki yüzlerce köy susuz kaldı.

DEDAŞ bugün de geçmiş borçlarından dolayı Diyarbakır'da belediyelere ait su pampa istasyonlarının elektriğini kesmesiyle7 ilçede 500 bin kişi dünden berikaldı. Dicle EDAŞ ekipleri tarafından elektrikleri kesildiği için abonelerine su veremeyen Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediye Başkanlığı ekipleri de DEDAŞ İlçe Şefliği elektrik arıza binasına mühür vurdu.

Uyarılara rağmen ödenmeyen faturalar nedeniyle kesintileri uygulamak zorunda kaldıklarını açıklayan Dicle EDAŞ, kesintilerin şirket için yaşamsal, ticari zorunluluktan kaynaklandığı bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler