1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ: Kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme

DEDAŞ: Kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme

Enerji Günlüğü - DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, elektrik kullanımındaki israfa dikkat çekerek, 'yine de kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme'...

DEDAŞ: Kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme

Enerji Günlüğü - DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, elektrik kullanımındaki israfa dikkat çekerek, 'yine de kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme' dediklerini belirtti.

DEDAŞ Diyarbakır Bölge Müdürlüğünde basın toplantısı düzenleyen Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, Keban ve Karakaya Barajları’nın ürettiği elektriğin, israf edilen miktarı karşılamadığını belirterek,“Biz yine de ‘kaçak kullanıyorsan kullan ama israf etme’ diyoruz” dedi.

Bölgede yaklaşık 20,5 milyar kilovat saat elektrik tüketildiğini, israf oranının ise arttığına dikkati çeken Karagüzel, “Abonelerimiz kaçak elektrik kullansalar dahi israf etmeseler, biz bu 20 milyarın 8 milyar kilovat saatini rahatlıkla tasarruf edebiliyoruz. Bunun rakamsal karşılığı 2,4 milyar liradır” diye konuştu.

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİNE BLOKAJ KOYMUYORUZ

Diyarbakır’da çiftçilerle 3 yıllık bir sözleşme imzalandığını ve kayıt dışı tüketimi engellemek için çiftçilerin sayaç taktırdığını ifade eden Karagüzel, tarımsal sulama desteklerine Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) DEDAŞ tarafından blokaj konulduğu” yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Karagüzel, “Bu sayaçların kaydettiği tüketim miktarının yüzde 41’ini alarak çiftçilerimizle sözleşme imzaladık. Bu anlaşmayı imzalayan çiftçilerimizin desteklerine blokaj söz konusu değil. Sayaç taktırıp bu anlaşmaya dahil olan çiftçilerimiz için bu blokeyi kaldırıyoruz. Ancak anlaşma yapmayan çiftçilerin desteklemelerine tebliğ gereği bloke konuldu.” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler