1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ, Kürtçe ve Zazaca çağrı merkezi açtı

DEDAŞ, Kürtçe ve Zazaca çağrı merkezi açtı

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Diyarbakır'da, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 3 dilde hizmet veren bir çağrı merkezini hizmete açtı.Dicle Elektrik...

DEDAŞ, Kürtçe ve Zazaca çağrı merkezi açtı

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Diyarbakır'da, Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 3 dilde hizmet veren bir çağrı merkezini hizmete açtı.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Çağrı Merkezi, kuruluş çalışmalarının tamamlanması ile birlikte Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki abonelere Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 3 dilde hizmet verecek.

50 kişilik personel ile hizmet vermeye başlayan çağrı merkezi, 7 gün 24 saat abonelere Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca olarak da hizmet sunacak.

İLERİDE ARAPÇA VE İNGİLİZCE DE EKLENECEK

Açılışa katılan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, çağrı merkezinde hizmete Türkçe, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere 3 dilde başladıklarını belirterek, "ileride İngilizce ve Arapça ile bu işi devam ettirip, 5 dille hizmet vermeye çalışacağız" dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ KRİTERİ ESAS

Çağrı merkezi açılışında konuşan DEDAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, EPDK'nın kendileri için belirlediği birçok kriterin olduğunu belirterek, bu kriterlerin genelde müşteri memnuniyeti esası çerçevesinde oluşturulan kriterler olduğunu vurguladı. Buna bağlı olarak karşılaştıkları en büyük sorun olan, "DEDAŞ'a ulaşamıyoruz" sorununu çözmek için çağrı merkezini hizmete açtıklarını belirten Karagüzel,"Çağrı merkezimiz sadece arıza ihbarı şeklinde algılanmasın, merkezimizde arıza ihbarı fatura, abone bilgileri, ileride fatura tahsilatına kadar gidecek bir çok faaliyeti burada sunmayı düşünüyoruz. Eski arıza ihbar telefonlarımız olan 186'ları hemen devre dışı bırakmayacağız. Çünkü 6 ilimizde bunun bir alışma süreci olacak. Vatandaşların telefonları öğrenme, bizlere ulaşma süreleri olacak. Bunu da göz önüne alarak, belli bir süre hem 186, hem de 444 80 86 numaraları çağrı merkezimiz, beraber devam edecek. Çağrı merkezimize vatandaşlarımızın uyum sağlaması neticesinde biz 186 arıza ihbar servisini devre dışı bırakıp, çağrı merkezi ile yolumuza devam edeceğiz. 444 80 86'yı arayan abonelerimiz, bize ulaşıp hem arıza ihbarlarını bırakabilirler, hem aboneleri hakkında almak istedikleri bilgileri alabilirler, hem de fatura tahsilatı ile alakalı borçtan dolayı elektrik kesme ile alakalı kısaca abonelik ile ilgili her türlü bilgiyi bundan sora çağrı merkezi üzerinden alabileceklerdir" dedi.

DEDAŞ bölgedeki istihdama katkıda bulunabilmek amacıyla yeni açılan çağrı merkezindeki personel sayısını yılın ikinci yarısında 100 kişiye çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler