1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ lehine verilen karar Yargıtay’da bozuldu

DEDAŞ lehine verilen karar Yargıtay’da bozuldu

Kaçak elektrik davasında mahkemenin davalı DEDAŞ lehine verdiği karar Yargıtay’da bozuldu. 

DEDAŞ lehine verilen karar Yargıtay’da bozuldu

Enerji Günlüğü - Kaçak elektrik davasında mahkemenin davalı DEDAŞ lehine verdiği karar Yargıtay’da bozuldu. 

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, kaçak elektrik için Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) tarafından kesilen cezayla ilgili davada, alt mahkemenin davalı DEDAŞ lehine verdiği kararı, zamanaşımı savunmasını zamanında yapmadığı gerekçesiyle bozdu. 
 
DEDAŞ, davacı Hıdır Boyo’ya ait şirkete, şirket yetkililerinin yokluğunda kaçak elektrik kullanım tespit tutanağına dayanarak, 1658,09 TL ceza faturası kesti. Faturaya istinaden 1.594,64 TL ödeyen Hıdır Boyo, 2016 yılında açtığı dava ile kaçak elektrik kullanma iddiasına ve kesilen para cezasına itiraz etti. 

Davalı DEDAŞ, dava açıldıktan sonra 2 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen davaya cevap vermedi ve mahkemede savunma yapmadı. Sonrasında DEDAŞ, süresi içinde verdiği dilekçesinde zamanaşımı savunmasında bulundu ve mahkeme alacağın zamanaşımına uğradığı gerekçesiyle Hıdır Boyo’nun açtığı davayı reddetti. 

Adalet Bakanlığı ise kanun yararına bozulması istemiyle kararı Yargıtay’a götürdü. Yargıtay 3. Dairesi, Türk Borçlar Kanunu’nun 161. maddesinde geçen “Zamanaşımı ileri sürülmedikçe, hakim bunu kendiliğinden göz önüne alamaz” hükmü uyarınca, sonuca etkili olmamak üzere ve Kanun yararına bozdu. 

Önceki ve Sonraki Haberler