1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ, Mardin`in elektrik borcunu yapılandıracak

DEDAŞ, Mardin`in elektrik borcunu yapılandıracak

Enerji Günlüğü - Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DEDAŞ yetkilileri, elektrik borçlarının ödenmesi konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine valilikte...

DEDAŞ, Mardin`in elektrik borcunu yapılandıracak

Enerji Günlüğü - Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ve DEDAŞ yetkilileri, elektrik borçlarının ödenmesi konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine valilikte bir toplantı düzenleyerek, borcun yeniden yapılandırılması konusunda anlaştı.

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) ve Mardin Büyükşehir Belediyesine bağlı MARSU Genel Müdürlüğü arasında elektrik borçlarının ödenmesi konusunda uzlaşma sağlanamaması üzerine Valilikte toplantı yapan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) Genel Müdürlüğü yetkililerinden borçların yapılandırılmasını istedi.

DEDAŞ yetkililerinin katıldığı görüşmede, Büyükşehir Belediyesi ve DEDAŞ arasındaki elektrik borçlarından dolayı içme suyu şebekelerinin elektriklerinin kesilerek kentin susuz bırakılmasının halk sağlığına ve kamu düzenine yönelik oluşturduğu tehdit vurgulandı.

İki kurum arasında uzlaşma sağlanıncaya kadar görüşmelere devam edilmesi ve halkın günlük sosyal ve ekonomik yaşamının kesintiye uğratılmaması konusunda DEDAŞ'tan hassasiyet istenirken, Mardin Büyükşehir Belediyesiyle de borçların yapılandırılması ve düzenli ödenmesi için ortak çalışma yapılması hususunda mutabakata varıldı.

Hale KAYACAN

Önceki ve Sonraki Haberler