1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ: Sıcaklıkla artan elektrik tüketimi şebekeleri zorlamaya başladı

DEDAŞ: Sıcaklıkla artan elektrik tüketimi şebekeleri zorlamaya başladı

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, elektrik dağıtım bölgesinde klimaya bağlı elektrik tüketiminin yüzde 52 oranında arttığını belirterek, abonelerinden...

DEDAŞ: Sıcaklıkla artan elektrik tüketimi şebekeleri zorlamaya başladı

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, elektrik dağıtım bölgesinde klimaya bağlı elektrik tüketiminin yüzde 52 oranında arttığını belirterek, abonelerinden elektriği kontrollü kullanmalarını istedi.

Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Batman ve Siirt'e enerji sağlayan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ), Haziran ayı sonlarında sıcakların bastırmasıyla birlikte, 6 ilde, klimalara bağlı elektrik tüketiminde yüzde 52 oranında artış sağlandığını duyurdu. 

Şirketten yapılan açıklamada, abonelerden elektriği kontrollü kullanmaları istenerek, "Üzülerek belirtmek isteriz ki kayıt dışı ve kontrolsüz tüketim nedeniyle bölge genelindeki şebekelerimiz iyiden iyiye zorlanmaya başlamıştır" denildi. 

Açıklamada, "Söz konusu bu sebeplerle 5 gün öncesine kadar 43 bin MWh (Megawatsaat) olan bölgedeki elektrik tüketimi bir anda 65 bin MWh'ye yükseldi. Sulama sezonunun henüz tam olarak başlamadığı bölgede, söz konusu tüketim artışının kaynağını soğutma amaçlı kullanılan klimalar oluşturuyor. Bu da, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun  (EPDK) belirlediği kriterlerde kesintisiz ve kaliteli enerji sunma çabası içerisinde bulunan Dicle Elektrik Dağıtım'ın, müşteri memnuniyeti eksenli çalışmalarını aksatıyor. Son 5 gün içerisinde en fazla elektrik tüketimi termometrelerin 60 dereceyi gösterdiği Şanlıurfa'da yaşandı. Şanlıurfa'da günlük elektrik tüketimi 16 bin MWh'den 27 bin MWh'ye kadar çıktı. Son 5 günde Dicle Elektrik Dağıtım'ın sorumluluk bölgesindeki Mardin'de elektrik tüketimi 7 bin MWh'den 12.000 MWh'ye, Diyarbakır'da 12 bin MWh'den 16 bin MWh'ye, Şırnak'ta 3 bin MWh'den 4 bin 500 MWh'ye, Batman'da 3 bin Wh'den 4 bin MWh'ye ve Siirt'te ise bin 100 MWh'den bin 500 MWh'ye yükseldi" denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler