1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ: Viranşehirde elektrik kesintileri aşırı tüketimden

DEDAŞ: Viranşehirde elektrik kesintileri aşırı tüketimden

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Urfa Viranşehir'de yaşanan ve protestolara neden olan elektrik kesintilerinin aşırı tüketimden kaynaklandığını açıkladı.Dicle...

DEDAŞ: Viranşehirde elektrik kesintileri aşırı tüketimden

Enerji Günlüğü - DEDAŞ, Urfa Viranşehir'de yaşanan ve protestolara neden olan elektrik kesintilerinin aşırı tüketimden kaynaklandığını açıkladı.

Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) Sözcüsü Mehmet Gökay Üstün, Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde elektrik kesintileri nedeniyle yapılan protestolar ve kesintinin nedenlerine ilişkin ilçenin bölgenin 3.5 katı fazla elektrik tükettiğine dikkat çekerek, elektrik kesintilerinin bu aşırı tüketimden kaynaklandığını söyledi.

Kesintilerin DEDAŞ'tan kaynaklanmadığını vurgulayan Üstün, “Şu an Viranşehir’de elektrik vermeye devam diyoruz, ama aşırı tüketim ve hatlara aşırı yüklenmeden dolayı kesintilerin olması kaçınılmaz. Bu kesintiler DEDAŞ’tan kaynaklanan bir kesinti değil, abonelerimizin aşırı tüketiminden dolayı bir şekilde kendi kendilerine geliştirdikleri bir kesinti” dedi.

TEKNİK ALTYAPI UYGUN DEĞİL

İlçenin elektrik tüketim rakamlarıyla çok çarpıcı bir tablo çizdiğini belirten Üstün, “2015 yılının başından bu yana 6 aylık dönemde yaklaşık olarak 684 milyon liralık elektriğin tüketildiği bir ilçemiz burası. Şu an Viranşehir’deki bir abonemiz ayda 3 bin 250 kilowatt saatlik bir enerji tüketiyor. Bunun Türkiye ortalamasının yaklaşık 6,5 katı olduğunu görüyoruz. Viranşehir, bölgenin 3,5 katı elektrik tüketiyor. Bu kadar tüketimin olduğu şu dönemde teknik altyapı buna pek müsait değil. Aşırı yüklenme dolayısıyla sistemin kendini korumaya almasını ve kapatmasını gerektiriyor.” açıklamasını yaptı.

ÇİFTÇİLERE SULAMAYI GECE YAPIN RİCASI

Çiftçilerden gündüz sulama yapmamalarını rica ettiklerini ifade eden Üstün, “Özellikle sulamacılarımızın gündüz sulama yapmamasını rica ediyoruz, gece sulaması elektrik tüketimine bir denge getiriyor. Gündüz klimalardan zaten aşırı bir tüketim geliyor, üstüne bir de sulamayı koyduğunuzda rekor seviyelerde bir elektrik tüketimi ile karşılaşıyoruz” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler