1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ’tan borcunu ödemeyen çiftçiye taviz yok

DEDAŞ’tan borcunu ödemeyen çiftçiye taviz yok

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, kampanya sonrası hala borcunu ödemeyen çiftçiler için ticari ve hukuki tüm işlemleri gerçekleştireceğini bildirdi.Dile...

DEDAŞ’tan borcunu ödemeyen çiftçiye taviz yok

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, kampanya sonrası hala borcunu ödemeyen çiftçiler için ticari ve hukuki tüm işlemleri gerçekleştireceğini bildirdi.

Dile EDAŞ bir açıklama yaparak son günlerde bazı çiftçi gruplarının elektrik kesintisi iddiası ile ilgili olarak gerçekleştirdikleri eylemlerin haklılık payı olmadığını ve peşin para ile aldıkları elektrik üzerinden yaptıkları yüzde 75 indirim sonrası borcunu ödememekte direnen kesime karşı gerekli tüm hukuki ve ticari aksiyonları alacaklarını belirtti.

Açıklamada şu bilgiler verildi:

"Dicle EDAŞ olarak, son günlerde bazı çiftçi gruplarının elektrik kesintisi iddiası ile gerçekleştirdikleri eylemlere istinaden, gerçeklerin milletimiz tarafından bilinmesi amacıyla bu açıklamayı yapma ihtiyacı duyuyoruz.

Kamuoyunun yakından bildiği üzere DİCLE EDAŞ olarak, geçtiğimiz aylarda tarımsal sulama amaçlı elektrik tüketen çiftçi müşterilerimize yönelik büyük bir kampanya gerçekleştirdik. Çiftçilerimizin zor şartlarını da dikkate alarak, Şirket olarak büyük bir fedakârlık yaptık. Çiftçilerin tarımsal sulamadan kaynaklanan cari borçları üzerinden yüzde 75 düzeyinde indirim fırsatı sunduk. Böylece çiftçi müşterilerimiz, tarımsal sulamadan kaynaklanan cari borçlarının yaklaşık yüzde 25'ine karşılık gelen bedel karşılığında borçlarını ödeme imkanına kavuştu.

Şirket olarak müşterilerimize sağladığımız elektriğin parasını peşin ödeyerek toptan satın alıyoruz. Bunu diğer müşterilerimizle birlikte çiftçi müşterilerimize de dağıtıyoruz. Peşin olarak aldığımız elektrik enerjisi bedeli üzerinde yaptığımız yüzde 75 indirim, şirket olarak ne büyük fedakarlık yaptığımızı ortaya koyuyor.

Böylesi bir kampanyaya borçlu çiftçi müşterilerimiz genel olarak büyük bir teveccüh gösterdi. Ancak çiftçi müşterilerimizin bir bölümü, borçlarının yüzde 25'i gibi cüzi miktarını dahi ödemek istememektedir. Son günlerde kamuoyuna yansıyan eylemler de bu borçlu müşterilerimizin devam eden ısrarlarından kaynaklanmaktadır.

Kamuoyunun da takdir edeceği üzere parasını peşin olarak ödeyerek alıp dağıttığımız bir ürünün bedelini müşteriden almama şansımız bulunmamaktadır. Yine ödenmeyen bu borçların önemli bölümü Türkiye genelinde elektrik borcunu düzenli ödeyen milyonlarca vatandaşımızın cebinden çıkmaktadır. Bu borçlarda bu vatandaşlarımızın da hakkı bulunmaktadır. Aynı zamanda bu miktarın diğer önemli bir kısmı da şirketimize zarar olarak yansımaktadır ve bu sürdürülebilir bir durum değildir.

Bu şartlar altında, borcunun cüzi bir miktarını ödeyerek borcundan kurtulmak istemeyen müşterilerimizin elektriğini tamamen kesmekten başka şansımız bulunmamaktadır. Şirketimizin bu aşamadan sonra gerekli bütün hukuki ve ticari aksiyonları alacağını bir kez daha vurgulamak isteriz”.

Önceki ve Sonraki Haberler