1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ`tan çiftçiye indirim kampanyası

DEDAŞ`tan çiftçiye indirim kampanyası

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yüzde 75'e varan indirim oranlarıyla Tarımsal Sulama Kampanyası...

DEDAŞ`tan çiftçiye indirim kampanyası

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'ta yüzde 75'e varan indirim oranlarıyla Tarımsal Sulama Kampanyası başlattı.

Dicle EDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak'taki çiftçilerin tarımsal sulamada kullandığı elektriğin bedelinde yüzde 75'e varan oranlarda indirime gidiyor. Dicle EDAŞ, bugün başlattığı 2015 yılı Tarımsal Sulama Kampanyası'nda yüzde 75'e varan indirim oranlarıyla kampanyaya çıkma kararı aldı. Kampanya, 26 Mayıs'ta başlayıp 30 Haziran'da sona erecek.

Açıklamada, bu yılki kampanyanın çiftçinin lehine yeniden düzenlendiğini belirtilerek, "Bu yıl çiftçilerimiz, tarımsal sulamada kullandıkları elektriğin bedelinin yaklaşık yüzde 25'ini ödeyecekler" denildi.

Tarımsal desteklemelerin en temel amacının çiftçilerin girdi maliyetlerini düşürmek olduğuna vurgu yapılan açıklamada, söz konusu kampanya ile çiftçilere Türkiye'nin en indirimli elektriğini kullanma imkanı sunulduğu bildirildi. 2015 yılı tarımsal sulama döneminde kullanılan enerji bedeli olarak Dicle EDAŞ'ın talep ettiği tutarlar, dönüm başına pamuk için 105 TL,mısır için 75 TL ve buğday için 25 TL olarak belirlendi.

Şirket olarak amaçlarının, çiftçilerin girdi maliyetini minimuma çekmek olduğu kaydedilen açıklamada, kampanyanın nitelik itibarıyla tarımsal desteklemenin amacına uygun olduğu bildirildi.

DEDAŞ, çiftçilere kampanya süresi içerisinde gerekli başvurularını yapmaları ve bu tarihi fırsattan kampanyanın bitim tarihini beklemeden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler