1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ`tan çiftçiye uyarı

DEDAŞ`tan çiftçiye uyarı

Enerji Günlüğü- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (DEDAŞ), abone olmayan ve borcu bulunan çiftçiye tarımsal sulama için enerji vermeyeceği bildirildi.DEDAŞ'tan...

DEDAŞ`tan çiftçiye uyarı

Enerji Günlüğü- Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketinin (DEDAŞ), abone olmayan ve borcu bulunan çiftçiye tarımsal sulama için enerji vermeyeceği bildirildi.

DEDAŞ'tan yapılan açıklamada, yeni sezona ilişkin tarımsal sulama politikasının belirlendiği, alınan kararlar doğrultusunda abone olamayan ve borcunu ödemeyen çiftçilere elektrik verilmeyeceği belirtildi.

BÖLGEDE25 BİN TARIMSAL SULAMA ABONESİ VAR

Enerji kalitesinde olumsuzluğun yaşanmaması için çeşitli tedbirler aldığı vurgulanan açıklamada, "DEDAŞ bölgesinde bulunan yaklaşık 25 bin tarımsal sulama abonesi çiftçi, sezonun yaklaşmasıyla sulama için hazırlıklara başladı. Yeni sezonda aboneliği olmayan tarımsal sulama tesislerine ve elektrik borcu olan hiçbir tarımsal sulama abonesine enerji verilmeyecek. Kurumun bilgisi dışında enerji alan tarımsal sulama elektrik tesislerine, kaçak ve usulsüz kullanım tutanağı tanzim edilerek, cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacak. Ayrıca icra yoluyla hukuki takip başlatılacak" ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, borcu olmayan veya ödemelerini yapan abonelerin ise elektrik alabilmeleri için Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği ve DEDAŞ'la imzalanan abonelik sözleşmesinde belirtilen şartları yerine getirmeleri gerektiği aktarıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler