1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. DEDAŞ`tan Cumhuriyet haberine yalanlama

DEDAŞ`tan Cumhuriyet haberine yalanlama

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, RES'lerin kapasite arttırımını sınırlayan yasa tasarısının işadamı Tivnikli'yi zarar ettirmeyecek şekilde düzenlendiği...

DEDAŞ`tan Cumhuriyet haberine yalanlama

Enerji Günlüğü - Dicle EDAŞ, RES'lerin kapasite arttırımını sınırlayan yasa tasarısının işadamı Tivnikli'yi zarar ettirmeyecek şekilde düzenlendiği haberini yalanladı.

DİCLE EDAŞ tarafından yapılan basın açıklamasında, 18.12.2015 tarihli Cumhuriyet gazetesinin ulusal baskısında Aykut Küçükkaya imzasıyla “40 Milyon Avro’luk alo” başlığıyla yayınlanan haberin, yapılan görüşmenin içeriğini ve gerçekliğini yansıtmadığı ifade edildi.

Haberde DEDAŞ sahibi işadamı Abdullah Tivnikli’nin rüzgâr santrallarının kapasite artırımına sınırlama getiren tasarı Meclis’te görüşülürken devreye girip ‘30-40 milyon Avrom yanar’ diyerek yasa değiştirttiği ifade edilmişti.

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"Bilindiği gibi kanun çalışmalarında sektör temsilcilerinin de fikri alınmaktadır. Bu minvalde Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) ve sektör temsilcileri de önerilerini milletvekillerine, siyasi partilere ve meclis komisyonuna iletmişlerdir. Daha önceki mevzuat zamanında yapılan yatırımlarla ilgili düzenlemelerin yeni mevzuatta da yer alması ve böylece yatırımlarının zarara uğramaması amaçlanmıştır. Bu sebeple sektör temsilcilerinin görüşleri ve yaptıkları görüşmeler neticesinde CHP milletvekillerinin önergesiyle kanunda bir takım düzenlemeler yapılması talep edilmiştir ve üç partinin oy birliğiyle yasalaşmıştır.

Bu mevzuat, tüm yatırımcıların geçmişten gelen haklarının korunmasını sağlamıştır. Herhangi bir yatırımcı bu maddeden daha fazla veya daha az yararlanmamaktadır. Şirketimizin ise hiçbir maddi kazancı olmayacaktır.

Haberin başlığı ve içeriği ucuz bir algı yönetimi hamlesi olmakla birlikte Basın Meslek İlkeleri’ni açıkça ihlal etmektedir. Enerji sektörünün düzenlenmesi için çıkarılan kanunu ve enerji sektörünün başarısını böylesine haberlerle gölgelemeye çalışan bu habercilik anlayışını esefle kınıyor, ilgili meslek kuruluşlarını göreve davet ediyoruz."

Önceki ve Sonraki Haberler