1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Defne Tarım İzmir’de 10 MW’lık GES kuracak

Defne Tarım İzmir’de 10 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Defne Tarım Hayvancılık tarafından İzmir'de 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.Defne Tarım Hayvancılık Gıda...

Defne Tarım İzmir’de 10 MW’lık GES kuracak

Enerji Günlüğü - Defne Tarım Hayvancılık tarafından İzmir'de 10 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurulacak.

Defne Tarım Hayvancılık Gıda Üretim ve Tic. A.Ş. Tire Şubesi, İzmir İli, Torbalı İlçesi, Göllüce Mahallesi, Gedikbaşı Mevkii, tapunun L18-C-20-B pafta, 131 nolu parselinde 1,027,000 m2'lik alanda9,9 MW Kurulu Gücünde Güneş Enerjisi Santrali kurmayı planlıyor.

Proje bedeli 8.606.300 TL olan tesisten yılda toplam 17.226.000 kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Şirket İzmir'in Tire ilçesinde de 6.4 MW kurulu gücünde bir diğer GES projesine sahip.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, kapasite arttırım projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler İzmir Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gönderilebilecek.

DEFNE TARIM İZMİR'DE 6.4 MW'LIK GES KURACAK

Önceki ve Sonraki Haberler