1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dekasan Bursa’da atıktan yakıt türetecek

Dekasan Bursa’da atıktan yakıt türetecek

Dekasan, Bursa’daki atık ara depolama faaliyeti yerine 9,5 milyon TL yatırımla Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi kuracak. Yakıt çimento tesislerinden kullanılacak.

Dekasan Bursa’da atıktan yakıt türetecek

Enerji Günlüğü - Dekasan, Bursa’nın Nilüfer ilçesinde kuracağı Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi’nde yılda 50 bin ton yakıt üretecek. 

Bursa İli Nilüfer İlçesi Kayapa OSB sınırları içerisinde 2500 m2 lik alanda Dekasan Dönüştürülebilir Endüstriyel Katı Atık Nakliye San. Tic. Ltd. Şti tarafından gerçekleştirilmekte olan Atık Ara Depolama faaliyetinin kaldırılarak "Atıktan Türetilmiş Yakıt Tesisi" kurulması planlanıyor. 

9,5 milyon TL değerindeki proje kapsamında kurulacak olan Atıktan Türetilmiş Yakıt Hazırlama Tesisi’nde (ATY Tesisi) yakıt amaçlı değişik tip ve özellikteki atıklar parçalanarak çimento fabrikalarına yakıt olarak gönderilecek. Karışık atıktan elde edilecek istenen kalorifik değere sahip atık ek yakıt olarak kullanılacak. Proje için yıllık üretim miktarı 50.000 ton/yıl olarak planlanıyor. 

Alternatif yakıt kullanımının, çevre ve insan sağlığı açısından önemli faydaları bulunmakta olup, atıkların ek yakıt olarak değerlendirilmesi ile hem sürdürülebilir bir atık yönetim sistemi oluşturulmakta, hem de çevreye doğrudan ve/veya dolaylı etkisi olan atıkların uygun şekilde bertarafı sağlanmakta. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler