1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Delek Grubu bölünmeye hazırlanıyor

Delek Grubu bölünmeye hazırlanıyor

Enerji Günlüğü – İsrailli Delek Group İsrail dışındaki enerji sektörü ve Petrol & Gaz sektöründeki faaliyetlerini ayrı bir şirket adı altında...

Delek Grubu bölünmeye hazırlanıyor

Enerji Günlüğü – İsrailli Delek Group İsrail dışındaki enerji sektörü ve Petrol & Gaz sektöründeki faaliyetlerini ayrı bir şirket adı altında birleştirmeye hazırlanıyor.

İsrailli Delek Group Şirketi varlıklarının bölünme olasılığını gözden geçiriyor. Bölünme süreci şirketin iki bağımsız şirket olarak kendi iş alanlarında odaklanmalarını sağlayacak. Yönetim Kurulu’nun yeşil ışık yaktığı böylesi bir uygulama için yönetim son kararı verecek.

Şirket tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, böyle bir bölünme ile İsrail dışındaki şirket faaliyetlerinin ayrı bir şirket adı altında enerji sektörü ve Petrol& Gaz sektöründe yoğunlaştırma öngörülüyor.

Delek Group yaptığı açıklamada, Delek Enerji Sistemleri, Delek Sondaj, Avner Petrol Arama, Cohen Geliştirme ve Sanayi Binaları ve Navitas Petrol’de bulunan varlıklarını yeni şirkete transfer edebileceğini söyledi.

Delek ve iştirakçisi Avner Petrol Güney Kıbrıs kıyısındaki 5-8 trilyon m3 kapasiteli gaz alanında % 30 hisseye sahip.

Önceki ve Sonraki Haberler