1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Delek Tamar sahasındaki doğalgaz rezerv tahminini arttırdı

Delek Tamar sahasındaki doğalgaz rezerv tahminini arttırdı

Enerji Günlüğü - Delek Group Tamar ve Tamar SW rezervuarlarındaki doğalgaz rezerv tahminini %30-40 arttırarak revize etti.İsrail enerji şirketi Delek Group...

Delek Tamar sahasındaki doğalgaz rezerv tahminini arttırdı

Enerji Günlüğü - Delek Group Tamar ve Tamar SW rezervuarlarındaki doğalgaz rezerv tahminini %30-40 arttırarak revize etti.

İsrail enerji şirketi Delek Group dün yaptığı açıklamayla Kuzey İsrail sahili açıklarındaki Tamar ve Tamar SW doğalgaz rezervuarlarındaki daha önce 7.866.5 milyar metreküp doğalgaz ve 10.2 milyon varil kondens olarak kesinleştirdiği tahminini yaklaşık %30-40 arttırarak revize etti.

Şirket yaptığı basın açıklamasında Eran lisansı hesaba katılmadan Tamar SW rezervuarında yapılan kuyu sondajı sonrası tahmin edilen doğalgaz rezervinin çok arttığı bildirildi. Şirketin verdiği rakamlara göre, iki rezervuarda bulunan olası rezervlerde doğalgazda2.967.1 milyar metreküp ve kondenslerde 3.9 milyon varillik ek bir artış olacak.

Açıklamada ayrıca tahmin edilen bu artışların teknik ve operasyonel koşullar, piyasadaki arz talep değişiklikleri, yasal değişiklikler veya rezervuarların gerçek performans sonuçları nedeniyle kısmen farklılık gösterebileceği de belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler