1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Delek ve Noble İsrail`deki gaz hisselerini satabilir

Delek ve Noble İsrail`deki gaz hisselerini satabilir

Enerji Günlüğü - İsrail'in Tamar ve Leviathan doğalgaz sahalarında büyük çoğunluğu elinde tutan Noble ve Delek'in bazı sahaları satabileceği ifade...

Delek ve Noble İsrail`deki gaz hisselerini satabilir

Enerji Günlüğü - İsrail'in Tamar ve Leviathan doğalgaz sahalarında büyük çoğunluğu elinde tutan Noble ve Delek'in bazı sahaları satabileceği ifade edildi.

İsrail Enerji BakanıSilvan Shalom, İsrailli enerji şirketi Delek ve Amerikan enerji şirketi Noble'ın İsrail Rekabet Kurumu yorumları doğrultusunda İsrail açık denizinde bulunan en büyük doğalgaz sahasında tekeli kırmak adına bazı sahaları satabileceğini söyledi.

Shalom ayrıca, İsrail hükümetinin artan rekabet ile Tamar ve Leviathan sahalarının geliştirilmesi arasında bir denge bulmaya çalıştığını da sözlerine ekledi. Shalom, "Kararın bir bölümü şirketlerin sahip oldukları rezervlerin bir kısmını bırakmaları olacak... Bu olacak" ifadesini kullandı.

İsrail Rekabet Kurumu, Aralık ayında Leviathan doğalgaz sahasındaki doğalgaz rezervlerinin % 85 hissesini elinde tutan Noble Energy ve Delek Group'un tekeline son vermek için hisse bulundurma izinlerini iptal etmişti. Bunun üzerine şirketler durum netleşene kadar yatırım yapmayacaklarını açıklamışlardı.

Noble ve Delek şimdiden yakınlardaki iki daha küçük doğalgaz sahasını satma konusunda anlaşmış durumdalar. Yetkililer bir diğer seçenek olarak konsorsiyumun dağılması ve ortakların ayrı ayrı doğalgaz satmaları ya da Tamar veya Leviathan sahasındaki hisselerini satmalarının da gündemde olduğunu belirtiyorlar.

Sahada Amerikan Noble Energy % 39.66 hisse ile işletmeci ortak iken, Delek Group (Avner Oil ve Delek Drilling) % 45.34 ve Ratio Oil ise % 15 hisseye sahip.

İSRAİL'İN EN BÜYÜK GAZ SAHASINDA TEHLİKE ÇANLARI

Önceki ve Sonraki Haberler