1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Dell, ürünlerinde 34 milyon kilogram atık malzeme kullandı

Dell, ürünlerinde 34 milyon kilogram atık malzeme kullandı

Enerji Günlüğü - Dell, 2013 yılından bu yana ürünlerinde 34 milyon kilogram geri dönüştürülmüş malzeme kullandığını açıkladı.Dell, şirketin...

Dell, ürünlerinde 34 milyon kilogram atık malzeme kullandı

Enerji Günlüğü - Dell, 2013 yılından bu yana ürünlerinde 34 milyon kilogram geri dönüştürülmüş malzeme kullandığını açıkladı.

Dell, şirketin topluma, ekip üyelerine ve çevreye yönelik uzun vadeli taahhüdünü sürdürdüğü yıllık 2020 Legacy of Good çalışmalarının raporunu güncelledi. Dell rapora göre, 2013 yılından bu yana ürünlerinde 34 milyon kilogram geri dönüştürülmüş malzeme kullandı.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Dell'in Sosyal Sorumluluk Birimi Başkanı Christine Fraser şöyle konuştu, “Legacy of Good programı, insanlar ve teknoloji belli bir amaçla bir araya geldiklerinde neler olabileceğini gösteriyor. Müşterilerimiz, iş ortaklarımız ve ekiplerimiz bu işi her zamankinden daha fazla önemsiyor ve kaynaklarımızı dağıtmak, atıklardan ürün tasarlamak, kapsayıcı bir yaklaşımı kutlamak ve en büyük ihtiyacı karşılamak için yenilikçi yollar aramaya devam edeceğiz.”

HEDEF 45 MİLYON KİLOGRAM

Kapalı çevrim geri dönüştürme: Raporun kapsadığı dönemde, Dell kapalı çevrim plastik geri dönüşümünü Avrupa'daki kurumsal portföyüne getirdi ve 16 bin kg'dan fazla plastiği geri dönüştürerek elektronik atıkları yeni kurumsal ürünlere dönüştürdü. Goodwill® Industries ile ortak yürütülen Dell Reconnect ve Aktiflerin Yeniden Satışı ve Geri Dönüşüm Hizmetleri'nin de yer aldığı küresel geri dönüşüm programlarıyla, 9 milyon kilogramdan fazla plastik ve altın geri dönüştürülerek yeni bilgisayar parçalarının üretiminde kullanıldı. Dell 2013'ten bu yana yeni ürünler için toplamda 34 milyon kilogram geri dönüştürülmüş malzeme kullandı. Şirket ayrıca 2020’ye kadar 45 milyon kilograma ulaşmayı hedefliyor.

Altın geri kazanımı: Aynı zamanda, Dell elektronik atıklardan elde edilen kullanılmış altını ileri dönüştürüp Dell Latitude 5285 2'si 1 arada bilgisayarların anakartlarında ve Nikki Reed tarafından kurulan Bayou with Love ile ortak oluşturulan Circular Collection'da yer alan mücevherlerde kullanarak altın kullanımını kapalı çevrimle sınırladı.

Okyanuslarda plastik kirliğini durdurma amacı: Dell’in XPS 13 2'si 1 arada dizüstü bilgisayarı, geri kazanılan okyanus plastikleriyle üretilmiş ambalajlarda gönderiliyor. CES'de En İyi İnovasyon Ödülü'nü alan ambalaj, bu yılın ilerleyen günlerinde XPS serisi ve ticari ürün portföyünde yer alan diğer ürünlerde de kullanılmaya başlayacak. Dell ve iş ortağı Lonely Whale, bu çalışmanın kapsamını genişletmek, okyanusları kirleten plastiklerin üretim sürecinde kullanımını artırmayı ve paydaşlar açısından ekonomik ve sosyal avantajlar yaratmayı amaçlayan şirketlerden oluşan NextWave konsorsiyumunu kurdu. NextWave önümüzdeki beş yıl içerisinde 1,4 milyon kilogram plastiği dönüştürmeyi umuyor ve bu da 66 milyon su şişesinin denizlere gitmesini engellemek anlamına geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler