1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Delta Akaryakıt, AntOil`i alıp Gulf zincirine kattı

Delta Akaryakıt, AntOil`i alıp Gulf zincirine kattı

Enerji Günlüğü - Delta Yakıt, sektördeki bir başka oyuncu AntOil'i satın alarak bu alandaki faaliyetlerini genişletti. Delta Akaryakıt, Gulf markasıyla...

Delta Akaryakıt, AntOil`i alıp Gulf zincirine kattı

Enerji Günlüğü - Delta Yakıt, sektördeki bir başka oyuncu AntOil'i satın alarak bu alandaki faaliyetlerini genişletti. Delta Akaryakıt, Gulf markasıyla dağıtım hizmetleri sunuyor. 

Delta Akaryakıt Ticaret Anonim Şirketi'nden yapılan açıklamada, şirketin kurulduğu günden bu yana organik büyümeyi hedef aldığı, son dönemde ise organik büyümenin yanında şirket satın alarak büyüme alternatifi üzerinde çalıştığı belirtildi.

İLK ADIM ANTOIL, DEVAMI GELECEK

Şirketin bu yönde yaptığı çalışmaların ilk sonucunu verdiği ve Delta Akaryakıt’ın bağlı olduğu Delta Yakıt'ın Antalya, Burdur ve Isparta illerinde istasyonları bulunan Antoil Şirketinin hisselerini devralmak üzere sözleşme imzaladığı kaydedildi.

DELTA'NIN HEDEFİ İLK 10'A GİRMEK

Delta Yakıt'tan yapılan açıklamaya göre, AntOil'i bünyeye katma operasyonu sonucunda Grubun istasyon sayısında ve tonajinda yüzde 50'ye yakın artış sağlanacak. Grup satın alma girişimlerinin süreceğini, hedefin ilk 10 içinde yer bulmak olduğunu da duyurdu.

AKTİF BÜYÜME STRATEJİSİ

Delta Yakıt, Türkiye’de Delta Akaryakıt (Gulf Oil markası ile akaryakıt ve madeni yağ dağıtımı), DB Tarımsal (Türkiye’deki lisanslı biyodizel üretim şirketi) gibi şirketlere yatırım yapmış durumda. Delta Rubis da grubun ilişkili şirketlerinden. Grup, mevcut iş alanlarında stratejik büyüme ve yeni sektörlerde şirket satın almalarını kapsayan aktif bir büyüme stratejisini devreye almaya karar verdiğini duyurdu.

HABBAB 2004'TE BU İŞE GİRMİŞTİ

Delta Akaryakıt, 2004 yılında dünyanın en önemli akaryakıt ve madeni yağ markalarından Gulf ile 45 yıllık bir anlaşma yaparak Türkiye pazarına giriş yapmıştı. EPDK verilerine göre Delta Yakıt halen 103 istasyonluk bir bayi ağına sahip. Şirket ayrıca 100’ün üzerinde bayisi ile madeni yağ pazarında da tüketicilere hizmet sunuyor. Delta Yakıt tarafından devralınacak AntOil'in ise halen 45 istasyonu bulunuyor.

AĞUSTOS SONUNA KADAR DEVRALACAK

Delta Yakıt, Antoil'in akaryakıt operasyonunu, Rekabet Kurumu'nun bu satın almayı onaylamasıyla birlikte Ağustos ayı sonuna kadar devralmayı planlıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler