1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Demir RES, Malkara’daki rüzgar santraline türbin ekleyecek

Demir RES, Malkara’daki rüzgar santraline türbin ekleyecek

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bulunan 14,4 MW kurulu gücündeki Korudağı RES’e 5,56 MW’lık bir türbin daha ilave edilecek. Ayrıca iki türbinin koordinatları değiştirilecek.

Demir RES, Malkara’daki rüzgar santraline türbin ekleyecek

Enerji Günlüğü - Demir RES, Tekirdağ’daki Korudağı RES’e türbin ekleyecek Demir RES, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde bulunan Korudağı RES’e türbin ilave ederek kapasitesini 14,4 MW’dan 19,96 MW’a çıkaracak. 

Demir RES Mühendislik Enerji Üretim A.Ş. tarafından Tekirdağ İli, Malkara İlçesi sınırları içinde işletilmekte olan Korudağı RES kapasite artışı ile iki adet türbin yerinin koordinatlarının değiştirilmesi planlanıyor. Orman arazisi içinde kalan dördüncü türbin için ağaçsız kısımlar seçilecek.

İKİ TÜRBİNİN YERİ DEĞİŞECEK

Yaklaşık 52 milyon lira değerindeki proje ile toplam 14,4 MW kapasiteli 3 adet türbine 5,56 MW kapasiteli bir adet türbin daha ilave edilerek toplam kurulu güç 19,96 MW’a çıkarılacak. Ayrıca, ÇED Gerekli Değildir Kararı bulunan T2 ve T3 türbinlerinin koordinatlarının değiştirilmesi planlanıyor. 

Kapasite artışı ile 50.400.000 kWh olan yıllık elektrik enerjisi üretim miktarı 79.840.000 kWh’e çıkarılacak. Üretilecek elektrik mevcutta olduğu gibi Enerji Nakil Hattı ile enterkonnekte sisteme bağlanacak.

Kapasite artışı 2022 yılında planlanmış, ancak Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce uygun bulunmaması üzerine süreç sonlanmıştı. Bunun öncesinde de santral kapasite artışına gitmiş ve kurulu gücü  3 MW’dan 14,4 MW’a çıkarılmıştı.  

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler