1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Demircili RES ÇED Raporu görüşe açıldı

Demircili RES ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Çalık Rüzgar tarafından İzmir'de yapılması planlanan 40 MW kurulu gücündeki Demircili RES projesi ile ilgili ÇED Raporu görüşe...

Demircili RES ÇED Raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - Çalık Rüzgar tarafından İzmir'de yapılması planlanan 40 MW kurulu gücündeki Demircili RES projesi ile ilgili ÇED Raporu görüşe açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, İzmir ili Urla ilçesi Demircili, Akçahisar, Cumaliköy ve Gızılgediği mevkiindeki Çalık Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim Ltd.Şti. tarafından yapılması planlanan Demircili RES projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED raporunun görüşe açıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre, Bakanlığa sunulan ÇED Raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirildi. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlık tarafından ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu’ Kararı verildi. İzmir Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması ve ilgili kurum/kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması gerekiyor.

Ayrıca, ÇED Yönetmeliği gereğince yatırımın başlangıç, inşaat dönemine ilişkin izleme raporlarının Bakanlığa, projede yapılacak Yönetmeliğe tabi değişikliklerin de İzmir Valiliklerine (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) iletilmesi gerekmekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler