1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Demirdağ: Hidrojen maliyeti gerileyecek 

Demirdağ: Hidrojen maliyeti gerileyecek 

Smart Güneş Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, hidrojen üretim maliyetlerinin 4-5 dolardan 2 dolara gerileyeceğini söyledi. 

Demirdağ: Hidrojen maliyeti gerileyecek 

Enerji Günlüğü - Dünyada ve Türkiye’de giderek daha fazla gündeme gelen hidrojen işine giren şirketlere her gün yenileri ekleniyor. 

Güneş enerjisi teknoloji ve ekipmanları şirketi Smart Güneş Teknolojileri AŞ [SMARTG], hidrojen alanında faaliyet göstermek üzere bir şirket kurdu. 

Smart Güneş Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, son yıllarda giderek öne çıkan hidrojen çalışmalarıyla da yakından ilgilendiklerini belirterek “Hidrojen şirketimizi kurduk” dedi. 

AVRUPA’DA HİDROJENE BÜYÜK TEVŞİK 

Avrupa’da 2007’lerde 2008’lerde güneşe görülmemiş teşvikler verildiğini hatırlatan Demirdağ, “Şimdi en ucuz enerji buradan elde ediliyor” dedi. Bugün de hidrojen yatırımlarına ciddi teşvikler verildiğini kaydeden Demirdağ, bu teşviklerin nedeninin henüz tam anlaşılamadığını ifade ederken “Neden gerekli diyorlar? Bugünkü maliyetlerle 4-5 dolarlara elde edilen hidrojen ileride 2 dolara mal edilecek. Yani tamamıyla çevreci yüzde 100 yenilenebilir enerjiye doğru gidiyoruz. Bizler de çok yakından takipteyiz” ifadelerini kullandı.  

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler