1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Demirdağ: Türkiye’nin doğal depolamaları HES’ler

Demirdağ: Türkiye’nin doğal depolamaları HES’ler

Enerji Günlüğü - Smart Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, hidroelektrik santrallerinin Türkiye'nin doğal depolamaları olduğunu ve hidroelektriğin...

Demirdağ: Türkiye’nin doğal depolamaları HES’ler

Enerji Günlüğü - Smart Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, hidroelektrik santrallerinin Türkiye'nin doğal depolamaları olduğunu ve hidroelektriğin bu kadar önemli seviyede olduğu bir ülkede depolamanın sorun olmaması gerektiğini söyledi.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nda (EIF 2017) konuşan Smart Energy Yönetim Kurulu Başkanı Halil Demirdağ, batarya konusunda Türkiye’nin endişe etmemesi gerektiğini belirterek, “Türkiye’nin doğal depolamaları var. Hidroelektrik santralleri. Hidroelektriğin bu kadar önemli seviyede olduğu bir ülkede bunun sorun olmaması lazım.” dedi.

YERLİLİK KONUSUNDA GÜNEŞE BİRAZ HAKSIZLIK YAPILIYOR

Sadece üç beş yıllık bir geçmişi olmasına rağmen güneş enerjisi santrali kurulumlarında yerlilik oranlarının yüzde 70’lere çıktığına dikkat çeken Demirdağ, güneşe bu konuda çok az prim verildiğini, güneşe burada biraz haksızlık yapıldığını kaydetti.

Teknoloji kilidinin hem gelişim hem de yayılması açısından kırıldığını ifade eden Demirdağ, bu sayede yeşil enerjinin pahalı olmaktan çıktığını ve Dünya ülkeleriyle çok yakın maliyetlerle panel üretilebildiğini belirtti. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü /ANKARA

Önceki ve Sonraki Haberler