1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Deniz üstü rüzgar santralleri için dernek

Deniz üstü rüzgar santralleri için dernek

Denizüstü rüzgar santrali konusunda, faaliyet göstermek üzere Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği (DÜRED) kuruldu, başkanlığını Murat Durak üstlendi.

Deniz üstü rüzgar santralleri için dernek

Enerji Günlüğü -Denizüstü rüzgar santrali konusunda, faaliyet göstermek üzere Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği (DÜRED) kuruldu, başkanlığını Murat Durak üstlendi.

Türkiye’de denizüstü rüzgâr santrallerinin yatırımlarının yapılması, geliştirilmesi, denizcilik ve enerji sektörünün bir araya getirilmesi, işbirliklerinin koordine edilmesi amacıyla 05Mart2021 tarihinde Denizüstü Rüzgar Enerjisi Derneği (DÜRED) kuruldu. Ankara merkezli derneğin İstanbul ve İzmir’de şubeleri açılması hedefleniyor.

DENİZCİLİK VE RÜZGARDA TECRÜBELİ İSİMLER

Derneğin kurucuları, denizcilik ve rüzgar enerjisi sektörlerinde iş tecrübesi bulunan isimlerden oluşuyor. Kurucular şöyle: Murat Durak (Meteoroloji Mühendisi - İTÜ), Veli Bilgihan Yaşacan (Makine Mühendisi - ODTÜ), Ahmet Paksu (Makine Mühendisi - ODTÜ), Emin Yaşacan (Gemi Makineleri İşletme Mühendisi - Deniz Harp Okulu), Ersin Şekerci, Havacılık Mühendisi - ODTÜ), Aykut Başkurt (Gemi İnşa Mühendisi - İTÜ), Bülent Şekerci (İşletme - Algonquin College /Kanada)

KURUCU BAŞKAN MURAT DURAK

DÜRED Başkanlığını üstlenen Murat Durak, derneğin hedeflerini “Denizüstü rüzgâr enerjisi ile ilgili sivil toplum faaliyetlerinin etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamak ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermek, Kamu Kurumları ve üniversiteleri de aktif olarak dernek faaliyetlerinde kullanarak farkındalık yaratılması” olarak özetledi.

İHALE SÜRECİNE KATKI DA AMAÇLARI ARASINDA

Başkan Durak’ın verdiği bilgilere göre Türkiye’nin denizüstü rüzgar enerji kaynakları alanında mevcut potansiyelini ortaya koymak, denizüstü rüzgar enerji kullanımının oluşmasını sağlamak, mevzuatın oluşturulmasında katkıda bulunmak, ihale süreci ve şartname hazırlama sürecine katkı sunulması da DÜRED’in amaçları arasında yer alıyor.

İŞTE DÜRED YÖNETİM KURULU

Murat Durak - Başkan

Veli Bilgihan Yaşacan - Başkan Yardımcısı

Ahmet Paksu - Başkan Yardımcısı

Emin Yaşacan - Üye

Ersin Şekerci - Üye

Önceki ve Sonraki Haberler