1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Denizcilik sektörü 2050’de net sıfır emisyon hedefliyor

Denizcilik sektörü 2050’de net sıfır emisyon hedefliyor

Türkiye de dahil olmak üzere 45 ülke, 2050 yılına kadar denizcilik sektöründe net sıfır emisyon hedefini destekliyor.

Denizcilik sektörü 2050’de net sıfır emisyon hedefliyor

Enerji Günlüğü - BM Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), 2050 yılına kadar deniz taşımacılığından kaynaklanan emisyonları yarıya indirmeyi hedefliyor ve bu hedefi Temmuz 2023'e kadar artırmayı taahhüt ediyor.

BM Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) iklim stratejisini iyileştirmek üzere 20-24 Mart tarihlerinde Londra'da bir dizi Oturumlar Arası Çalışma Grubu Görüşmeleri (ISWG-GHG-14) için bir araya geldi. IMO, şu anda şu anda 2050 yılına kadar gemilerden kaynaklanan emisyonları sadece yarıya indirmeyi hedefleyen iklim stratejisini gözden geçirme sürecinde ve bu hedefi Temmuz 2023'te yapılacak zirvede (MEPC 80) hedefi artırmayı kabul etti. Müzakereler Haziran ayında devam edecek. 

Türkiye de dahil olmak üzere 45 ülkenin 2050 yılına kadar denizcilik sektöründe net sıfır emisyon hedefini desteklemesi dikkat çekti. Bu ülkeler, AB27, ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Japonya, Fiji, Marshall Adaları, Solomon Adaları, Vanuatu, Meksika, Norveç, Bahamalar, Yeni Zelanda, Avustralya, Kiribati, Tonga, Panama, Cook Adaları, Türkiye.

Ek 2030 hedefi lehine hedef arttırmayı kabu eden 37 ülke ise AB27, ABD, Birleşik Krallık, Kanada, Fiji, Solomon Adaları, Marshall Adaları, Tuvalu, Kiribati, Tonga, Singapur oldu.

Öte yandan 13 ülke daha yüksek bir hedefe karşı çıktı. Bu ülkeler: BAE, Arjantin, Ekvator, Çin, Hindistan, Bangladeş, Brezilya, Suudi Arabistan, Mısır, Uruguay, Peru, Rusya Federasyonu, Güney Afrika.

 

Önceki ve Sonraki Haberler