1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Denizli Acıpayam’da Karaismailler HES kurulacak

Denizli Acıpayam’da Karaismailler HES kurulacak

Cohen Enerji, 456 milyon TL yatırımla Denizli’de 21,608 MW kapasiteli Karaismailler HES kurup işletecek. 

Denizli Acıpayam’da Karaismailler HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Acıpayam ilçesi sınırları içindeki Dalaman Çayı üzerinde 21,608 MW kapasiteli Karaismailler Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) kurulacak. 

Cohen Enerji Grup A.Ş. tarafından Denizli İli, Acıpayam İlçesi sınırları içerisinde, Batı Akdeniz Havzası’nın Köyceğiz - Dalaman Alt Havzası’ndaki Dalaman Çayı üzerinde 21,608 MW kapasiteli Karaismailler Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali (HES) Kırma-eleme Tesisi ve Beton Santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor. 

456 milyon TL değerindeki proje kapsamında Dalaman Çayı ana kolu üzerinde 702 m ile 600 m su kotları arasında kalan brüt düşünün enerjiye çevrilmesi planlanıyor. Talvegten yüksekliği 12,00 m olan regülatör yapısı ile çevrilecek sular, 2.525 m uzunluğundaki enerji (iletim) tüneli, 63,15 m konduvi ve 2.313,5 m uzunluğundaki iletim kanalı vasıtası ile yükleme havuzuna, oradan da santral binasına iletilerek enerji üretilecek. 

Santral üniteleri inşaatı için, kullanılacak malzeme proje bölgesinde bulunan “Geçirimsiz Malzeme Alanı” ve “Kaya Malzeme Sahası” ocaklarından karşılanacak. Ayrıca, tesisin inşaat aşamasında kullanılmak üzere, regülatör yeri yakınlarında birer adet Kırma-Eleme Tesisi ve Beton Santrali kurulacak. 

Santral 3 yıl içerisinde tamamlanması ve santralin ekonomik ömrünün de inşaat dahil 49 yıl olması öngörülüyor. Karaismailler HES işletmeye geçtiğinde yıllık ortalama 60,399 GWh/yıl enerji üretilmesi bekleniyor.  Üretilen elektrik Çameli TM’ye bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler